r
Nosalty Logó

Gomolyás-zabpelyhes rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gomolyás-zabpelyhes rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1298 kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3892 kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1298 kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5789.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    2872 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 3892 kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
  2. Egy egész fej fokhagymát mozsárban apróra zúzunk, és bekenjük vele a hússzeleteket.
  3. Kókuszzsíron fehérre sütjük a húsokat. Nem szükséges teljesen átsütni, mert lesz idejük teljesen megpuhulni a sütőben.
  4. A tejben megfőzzük a zabpelyhet 5-10 perc alatt, állandó kevergetés mellett. A tejbe is tehetünk 1-2 gerezd fokhagymát és egy csipet sót.
  5. A gomolyát vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
  6. Kivajazunk egy hőálló tálat, és először a zabpelyhet rakjuk le egy rétegben.
  7. A második réteg a vastagra szelt gomolya. Ne sajnáljuk!
  8. Majd a csirkeszeletek következnek. Szórjuk meg a csirkét bőven kakukkfűvel és borssal.
  9. Újra zabpehely következik.
  10. Ismételjük a lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  11. A rakottas tetejére egy pohár natúr joghurtot teszünk. Gyönyörűen rá fog sülni.
  12. Mindennek a tetejére újra kakukkfüvet teszünk, és ha maradt még gomolya, rámorzsoljuk a legfelső rétegre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4002
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Nem ajánlok hozzá masszív szénhidrát köretet. Vajon párolt paradicsomos-kukoricával készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörű gomolyát kaptam a piacon. A TV paprika honlapján bukkantam erre a receptre, de a hozzávalók mennyisége teljesen következetlenül volt megadva, fűszerezést sem írtak elő, úgyhogy a fokhagymát és a kakukkfüvet magam álmodtam meg az ételhez. Különleges kis fogás volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?