r
Nosalty Logó

Gombával töltött puliszkafelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Gombával töltött puliszkafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Puliszkafelfújt

Gombapaprikás

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Puliszkafelfújt

Gombapaprikás

Összesen 1852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Puliszkafelfújt

Gombapaprikás

Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    2742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    6396 micro
Összesen 1852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Puliszkafelfújt

Gombapaprikás

Elkészítés

Puliszkafelfújt

  1. Az alaplevet kissé megsózzuk, felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az instant puliszkát, 2-3 perc alatt megfőzzük. Robotgép táljába öntjük hűlni (ha keverjük, hamarabb kihűl).
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat, és habosra keverjük.
  3. Közben a mozzarellát apró kockákra vágjuk, belekeverjük a puliszkába, majd a felaprított petrezselymet és a lereszelt parmezánt is. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  4. Kiolajozott formák aljára puliszka habot teszünk, majd a megfőtt gombapaprikást, s annak tetejére újra puliszka jön.
  5. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.

Gombapaprikás

  1. Egy kanál kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk. Mikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a füstölt paprikát, a felkockázott TV paprikát, a hámozott paradicsomot, kakukkfüvet, sót, borsot, majd az egész kis gombafejeket.
  2. Egy-két percig így pirítjuk, majd felöntjük egy dl fehérborral. Addig forraljuk, míg elfövi az alkoholt és a szósz besűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 591
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával töltött puliszkafelfújt
Évi néni 1830 recept

A mai ebédünk ez volt. A szokásos történet: faggatom a családot, hogy mit főzzek, de csak az a válasz, hogy találd ki. Reggel szép, friss, kis gombákat vettem, így ezt kapták a tanácstalanok.

Hozzávalók

Puliszkafelfújt

Gombapaprikás

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!