r
Nosalty Logó

Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 371 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 371 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.6 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8752.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1614 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    3665 mg
  • Nátrium
    2710 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 3711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A zsemléket összevágva beáztatjuk a tej és víz keverékébe. A vöröshagymát felaprítjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk.
  2. A darált sertéshúst egy mélyebb edénybe tesszük, és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemléket. Hozzáöntjük a megpárolt vöröshagymát, a 2 db tojást, sózzuk, borsozzuk, és majorannát is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. (Én most szeletelt gomba konzervet használtam, így azt alaposan lecsepegtettem). Pár perc alatt megpároljuk. Kihűtjük.
  4. A mozzarella sajtot lereszeljük.
  5. Egy lapos edénybe (tálcára vagy sütőpapírra) zsemlemorzsát szórunk. A hús hatodát kilapítgatjuk a zsemlemorzsán, majd középre a gomba harmadát halmozzuk, majd arra a reszelt mozzarella harmadát szórjuk. A darálthús második hatodával befedjük, zsemlemorzsát szórunk rá, és szép hengerré formáljuk.
  6. 2 ek olajjal kikent tepsibe fektetjük. A többi hozzávalót is úgyanúgy készítjük el, így a tepsibe egymás mellett 3 rúd töltött fasírtunk lesz.
  7. 2-3 dl vizet öntünk alá, és 210 fokon kb 50 percet sütjük. Időnként meglocsoljuk a tetejét, és ha kell, még öntünk alá kevés vizet. Szép pirosra sütjük. Körettel nagyon finom ebéd vagy vacsora, de hidegtálként is megállja a helyét.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6433
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
Gonoszka1 428 recept

Ez is születésnapi összejövetelre készült. Hidegtálként a szeletelt, töltött fasírt alá salátát szórtam, és körbe raktam főtt tojásszeletekkel. A Férjem, aki nem rajong a fasírtért egyébként, ebből kétszer is vett.

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek