Gombaszósz - best of NoSalty recept

Kalória?
Gombaszósz - best of NoSalty
Gombaszósz - best of NoSalty
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több NoSaltys receptet mixeltem össze. Bár az ajánlatban biztos szerepelni fognak, de ők voltak azok:
Fehérboros-tárkonyos gombaszósz
Házi szélesmetélt gombaszósszal
Tagliatelle erdei gombával

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bár ez elég nagy adag, a tejszín belekerülése előtt vehetünk ki belőle lefagyasztani.
Mivel rendkívül erős, jellegzetes gombaíze van, inkább tésztával vagy rizzsel ajánlom, esetleg valami nem túl markáns ízű sült húshoz.
Italnak mi más, mint az üveg további tartalma?

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tárkonyos gombaszósz, gombás tésztaszósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát a vízbe áztatjuk legalább egy órára.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk az olajon.
  3. A megtisztított, apróra vágott friss gombát a hagymához adjuk.
  4. Először fedő alatt pároljuk, néha megkeverve, míg el nem főtte majdnem az összes levét.
  5. Hozzáadjuk a leszűrt szárított gombát, nagy lángon lepirítjuk.
  6. Felöntjük a borral, és ismét elfőzzük a levét.
  7. Felöntjük a gomba áztató levével, majd hozzáadjuk a leveskockát és a fűszereket. Nagyjából 10 perc alatt összefőzzük (ez függ attól is, hogy mennyire szeretnénk hosszú lével.)
  8. Hozzáadjuk a tejszínt és a kockákra vágott feta sajtot, és addig főzzük, míg a sajt nagyja elolvadt.
  9. Reszelt sajttal, tojássárgájával vagy liszttel még sűríthetjük.
  10. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 611
elküldve: 3
receptkönyben: 117
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
93 recept

Hozzászólások (2)

Sancho
Sancho p, 2012-11-16 13:01

Mégse haragudj meg, de ebből esetleg 8 gyerek ha jóllakna... Amúgy finomnak tűnik.

szépróza
szépróza / szépróza szo, 2012-11-17 15:13

nyilván attól függ, mennyi tésztával eszi az ember, meg hogy volt-e leves, lesz-e desszert.
úgyhogy nem haragszom egyáltalán :-)

Legfrissebb cikkek

Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Mi a jó a rakott tésztákban? Hát, ki tudom fejteni, csak kicsit hosszabban. Ha idáig nem imádtátok, akkor majd meggyőzlek titeket! 
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
Attól, hogy valamit egészségesnek gondolunk, vagy annak mondják, nincs rá garancia, hogy fogyunk is tőle. Van, ami tényleg jótékony hatású, de nem határtalanul.
Szakénagykövetek Magyarországon
Szakénagykövetek Magyarországon
A hét főből álló küldöttség Japán tradicionális alkoholos italát, a szakét kívánja Európában megismertetni és népszerűsíteni.
Top 13 ötlet angol zellerre
Top 13 ötlet angol zellerre
Angol zeller, halványító zeller, szárzeller - sokféle néven fut ez a megosztó zöldségféle. Rendkívül változatosan felhasználható, ezt bizonyítja az alábbi receptválogatás is!
177