Gombás-tejszínes szűzérme recept

Gombás-tejszínes szűzérme
Gombás-tejszínes szűzérme
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető étel, ami fontos szempont a mai rohanó életmódban.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás hús, tejszínes sertésszűz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és tapadásmentes serpenyőben egy kanál szarvasgombás olívaolajon körbepirítjuk, rozéra sütjük, majd kiemeljük egy tányérra pihenni.
  2. Eközben a maradék olajon erős tűzön átpirítjuk sóval, borssal, kakukkfűvel hintett szeletelt portobello gombát, majd felöntjük tejszínnel, belekeverünk egy teáskanálnyi mustárt, kevés citromhéjat reszelünk rá, és összeforraljuk.
  3. A szüzet pihentetés után két ujjnyi szeletekre vágjuk, visszahelyezzük a serpenyőbe átmelegedni.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 105
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1821 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451