Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejszínes szűzérme

Gombás-tejszínes szűzérme
Gombás-tejszínes szűzérme
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető étel, ami fontos szempont a mai rohanó életmódban.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és tapadásmentes serpenyőben egy kanál szarvasgombás olívaolajon körbepirítjuk, rozéra sütjük, majd kiemeljük egy tányérra pihenni.
  2. Eközben a maradék olajon erős tűzön átpirítjuk sóval, borssal, kakukkfűvel hintett szeletelt portobello gombát, majd felöntjük tejszínnel, belekeverünk egy teáskanálnyi mustárt, kevés citromhéjat reszelünk rá, és összeforraljuk.
  3. A szüzet pihentetés után két ujjnyi szeletekre vágjuk, visszahelyezzük a serpenyőbe átmelegedni.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 095
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás hús, tejszínes sertésszűz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
sertésszűz 60 dkg
portobello gomba 20 dkg
szarvasgombás olaj 1 ek
habtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
dijoni mustár 1 teáskanál
citromhéj 1 kk