Gombás-tejszínes sertésragu recept

Kalória?
Gombás-tejszínes sertésragu
Gombás-tejszínes sertésragu
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Férjemmel nagyon szeretjük egymást és a hasunkat. Ő különösen a húsokat, én különösen a zöldséget, de a tejszínes ragukat aztán mind a ketten. Így jött az ötlet, és készült vacsora. Tésztát főztem hozzá, mert a Kedvesem nem szereti a rizst, pedig szerintem az is passzol...


hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tartalmas fogás, csak "erős idegzetűeknek".


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű sertésragu gombával és tejszínnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra felvágjuk.
  2. Egy magas peremű serpenyőben, amiben kényelmesen elférnek a húscsíkok, olajon megpirongatjuk őket.
  3. Sózzuk, borsozzuk, a vékonyra felkarikázott fokhagyma gerezdeket mellédobjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje, és fedő alatt 1 órát pároljuk.
  4. Ha nem volt öreg a malacka, akkor ennyi idő alatt majdnem készre párolódott.
  5. A gombát megtisztogatjuk, felcikkezzük, és a húshoz adjuk. Ekkor már nem kell lefedni.
  6. Ha a gomba is, a hús is megfőtt, a tejszínnel felöntjük, és sűrűre forraljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 209
elküldve: 2
receptkönyben: 222
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

Hozzászólások (4)

Anex
Anex p, 2012-11-02 01:37

Szia! És ha én csirkemellfiléből szeretném készíteni, miben változik a recept? :)

jucuska81
jucuska81 k, 2011-04-05 21:58

Én lapockából csináltam, mert éppen ez volt itthon. Még a férjemnek is nagyon ízlett pedig ő nem szereti a gombát.
Biztos, hogy még el fogom készíteni.
Köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
400