Gombás-tejszínes sertésragu recept

1 adag
22329
kcal
Gombás-tejszínes sertésragu
Gombás-tejszínes sertésragu
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Férjemmel nagyon szeretjük egymást és a hasunkat. Ő különösen a húsokat, én különösen a zöldséget, de a tejszínes ragukat aztán mind a ketten. Így jött az ötlet, és készült vacsora. Tésztát főztem hozzá, mert a Kedvesem nem szereti a rizst, pedig szerintem az is passzol...


hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tartalmas fogás, csak "erős idegzetűeknek".


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű sertésragu gombával és tejszínnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra felvágjuk.
  2. Egy magas peremű serpenyőben, amiben kényelmesen elférnek a húscsíkok, olajon megpirongatjuk őket.
  3. Sózzuk, borsozzuk, a vékonyra felkarikázott fokhagyma gerezdeket mellédobjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje, és fedő alatt 1 órát pároljuk.
  4. Ha nem volt öreg a malacka, akkor ennyi idő alatt majdnem készre párolódott.
  5. A gombát megtisztogatjuk, felcikkezzük, és a húshoz adjuk. Ekkor már nem kell lefedni.
  6. Ha a gomba is, a hús is megfőtt, a tejszínnel felöntjük, és sűrűre forraljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 087
elküldve: 1
receptkönyben: 218
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (4)

Anex
Anexp, 2012-11-02 01:37

Szia! És ha én csirkemellfiléből szeretném készíteni, miben változik a recept? :)

jucuska81
jucuska81k, 2011-04-05 21:58

Én lapockából csináltam, mert éppen ez volt itthon. Még a férjemnek is nagyon ízlett pedig ő nem szereti a gombát.
Biztos, hogy még el fogom készíteni.
Köszönöm a receptet!

maria_0725
maria_0725p, 2010-05-28 16:23

Karaj helyett én combból készíteném.Szebben puhul mit a karaj. Próbáld ki!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!
Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
22329