Gombás-tejszínes sertésragu recept

1 adag
417
kcal
Gombás-tejszínes sertésragu
Gombás-tejszínes sertésragu
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Férjemmel nagyon szeretjük egymást és a hasunkat. Ő különösen a húsokat, én különösen a zöldséget, de a tejszínes ragukat aztán mind a ketten. Így jött az ötlet, és készült vacsora. Tésztát főztem hozzá, mert a Kedvesem nem szereti a rizst, pedig szerintem az is passzol...


hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tartalmas fogás, csak "erős idegzetűeknek".


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű sertésragu gombával és tejszínnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra felvágjuk.
  2. Egy magas peremű serpenyőben, amiben kényelmesen elférnek a húscsíkok, olajon megpirongatjuk őket.
  3. Sózzuk, borsozzuk, a vékonyra felkarikázott fokhagyma gerezdeket mellédobjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje, és fedő alatt 1 órát pároljuk.
  4. Ha nem volt öreg a malacka, akkor ennyi idő alatt majdnem készre párolódott.
  5. A gombát megtisztogatjuk, felcikkezzük, és a húshoz adjuk. Ekkor már nem kell lefedni.
  6. Ha a gomba is, a hús is megfőtt, a tejszínnel felöntjük, és sűrűre forraljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 371
elküldve: 2
receptkönyben: 219
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (4)

Anex
Anexp, 2012-11-02 00:37

Szia! És ha én csirkemellfiléből szeretném készíteni, miben változik a recept? :)

jucuska81
jucuska81k, 2011-04-05 20:58

Én lapockából csináltam, mert éppen ez volt itthon. Még a férjemnek is nagyon ízlett pedig ő nem szereti a gombát.
Biztos, hogy még el fogom készíteni.
Köszönöm a receptet!

maria_0725
maria_0725p, 2010-05-28 15:23

Karaj helyett én combból készíteném.Szebben puhul mit a karaj. Próbáld ki!

Legfrissebb cikkek

Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Egy korty áldomás nem hogy engedélyezett, hanem szinte kötelező ünnepekkor. Ha ezt egy általunk készített üveg házi italból tölthetik a családtagok, akkor lesz a legjobb!
Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Rendhagyó piknikkel zárul az idei Wine Bike Piqniq szezon, ami akkora lendületre kapott, hogy mielőtt eldunsztolna télire, csütörtökön még begördül a Margitutcakilencbe.
417