Gombás-tejszínes csirkemell hamitól recept

Gombás-tejszínes csirkemell hamitól
Gombás-tejszínes csirkemell hamitól
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az egyik titka a receptnek, hogy a csirkemellet fűszeres vajon pároljuk puhára. Ne hagyd ki! smiley

Kétféle fűszervajat próbáltam már ki: foghagymás, barbacue-s.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt, ízlés szerinti mennyiségben)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszervajon sült gombás csirkemell, tejszínes csirkemell gombával, fűszervajas gombás csirkemell tejszínesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát.
  2. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá a levétől megszabadított szeletelt gombát. Tegyünk rá egy fél teáskanálnyi sót, a borsot, és pároljuk néhány percig.
  3. Egy másik serpenyőben olvasszuk fel a fűszervajat, és tegyük rá a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet. Kifehéredés után fűszerezzük sóval, oregánóval. Fedő alatt pároljuk puhára (ha közben esetleg elkezdene lesülni, öntsünk alá egy korty vizet).
  4. A megpuhult húsra öntsük rá a gombás-vöröshagymás keveréket, és rotyogtassuk kicsit össze.
  5. Öntsük rá a főzőtejszínt, hagyjuk felforrni.
  6. Kóstoljuk meg, és tegyünk még bele sót, oregánót ízlés szerint, ha szükséges.
  7. Tálalás: A tésztára szedjük rá a gombás, tejszínes húst. Reszelt sajttal szórjuk meg. Jó étvágyat!
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 555
elküldve: 7
receptkönyben: 144
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

Hozzászólások (1)

dienesgabi
dienesgabisze, 2014-04-30 15:05

Szia. Elkészítettem a receptedet, én nem fűszervajjal, csak kevés margarint használtam, de így is nagyon finom lett.

Legfrissebb cikkek

817