Gombás-tejszínes csirkemell hamitól recept

Gombás-tejszínes csirkemell hamitól
Gombás-tejszínes csirkemell hamitól
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az egyik titka a receptnek, hogy a csirkemellet fűszeres vajon pároljuk puhára. Ne hagyd ki! smiley

Kétféle fűszervajat próbáltam már ki: foghagymás, barbacue-s.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g tészta (én 4 tojásos orsó tésztát használtam), 2 ek olaj, 1 ek só a megfőzéséhez
  • kb. 30-35 dkg csirkemell
  • 1 konzerv szeletelt gomba (400 g/200 g-os)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 20 g fűszervaj
  • 250 ml főzőtejszín
  • 1 tk só
  • 1 tk oregánó
  • 1 kk bors
  • 2 ek olaj
  • reszelt sajt ízlés szerinti mennyiségben a tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszervajon sült gombás csirkemell, tejszínes csirkemell gombával, fűszervajas gombás csirkemell tejszínesen

elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát.
  2. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá a levétől megszabadított szeletelt gombát. Tegyünk rá egy fél teáskanálnyi sót, a borsot, és pároljuk néhány percig.
  3. Egy másik serpenyőben olvasszuk fel a fűszervajat, és tegyük rá a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet. Kifehéredés után fűszerezzük sóval, oregánóval. Fedő alatt pároljuk puhára (ha közben esetleg elkezdene lesülni, öntsünk alá egy korty vizet).
  4. A megpuhult húsra öntsük rá a gombás-vöröshagymás keveréket, és rotyogtassuk kicsit össze.
  5. Öntsük rá a főzőtejszínt, hagyjuk felforrni.
  6. Kóstoljuk meg, és tegyünk még bele sót, oregánót ízlés szerint, ha szükséges.
  7. Tálalás: A tésztára szedjük rá a gombás, tejszínes húst. Reszelt sajttal szórjuk meg. Jó étvágyat!
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 085
elküldve: 6
receptkönyben: 139
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!