Gombás-tejfölös szűzérme recept

Gombás-tejfölös szűzérme
Gombás-tejfölös szűzérme
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom nem szereti a gombát, de ezt az ételt még ő is megeszi, igaz a tányérján mindig marad egy halom gomba:) A majorannát és a fokhagymát ne sajnáljuk belőle!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet párolt rizzsel is tálalni. Én legtöbbször makaróni tésztát főzök mellé, de bármilyen, úgymond  "lyukas" tészta jó hozzá. Na és savanyúság jár mellé:) Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majorannás-fokhagymás szűzérme tejfölösen, tejfölös-fokhagymás szűzérme
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük.
  2. A hagymát, fokhagymát,  kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). Felöntjük pici vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával ízesítjük, és puhára pároljuk.
  3. Amikor már majdnem puha, a tetszés szerint felszeletelt gombát rátesszük, és fedő nélkül puhára főzzük.
  4. Hagyjuk, hogy zsírjára süljön, de ne égjen meg.  A tejfölt 2 ek liszttel csomómentesre keverjük, felöntjük a húst kb. 2 dl hideg vízzel, és belekeverjük a tejfölt, majd beleöntjük a citrom kifacsart levét.
  5. 5 percig kiforraljuk, addigra kellőképpen besűrűsödik. Kóstolás után, ha kell, még sóval, borssal ízesítjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 613
elküldve: 4
receptkönyben: 277
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (5)

laraed
laraedsze, 2011-07-13 17:02

Kedves Tarhonya !Nagyon szívesen:)) Úgy ahogy mondod nem szabad sajnálni :))))) Üdv Edit

Tarhonya
Tarhonyasze, 2011-07-13 13:13

Köszönöm a receptet, isteni finom volt!!! A fokhagymával és majorannával valóban nem szabad spórolni.

Andus54
Andus54p, 2010-04-02 10:11

Köszönjük a receptet..nagyon finom volt..én is szoktam csinálni tejfölös húst de az nem volt annyira finom mint ez, mert nem szűzérmet használtam..most ezzel próbáltam ki és isteni lett..

laraed
laraedp, 2010-04-02 10:51

Nagyon szívesen! Örülök , hogy ízlett. Próbáld ki hogy tejföl helyett tejszínt raksz bele. Úgy is nagyon finom! Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
600