Gombás-tejfölös szűzérme recept

1 adag
600
kcal
Gombás-tejfölös szűzérme
Gombás-tejfölös szűzérme
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom nem szereti a gombát, de ezt az ételt még ő is megeszi, igaz a tányérján mindig marad egy halom gomba:) A majorannát és a fokhagymát ne sajnáljuk belőle!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet párolt rizzsel is tálalni. Én legtöbbször makaróni tésztát főzök mellé, de bármilyen, úgymond  "lyukas" tészta jó hozzá. Na és savanyúság jár mellé:) Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majorannás-fokhagymás szűzérme tejfölösen, tejfölös-fokhagymás szűzérme
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük.
  2. A hagymát, fokhagymát,  kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). Felöntjük pici vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával ízesítjük, és puhára pároljuk.
  3. Amikor már majdnem puha, a tetszés szerint felszeletelt gombát rátesszük, és fedő nélkül puhára főzzük.
  4. Hagyjuk, hogy zsírjára süljön, de ne égjen meg.  A tejfölt 2 ek liszttel csomómentesre keverjük, felöntjük a húst kb. 2 dl hideg vízzel, és belekeverjük a tejfölt, majd beleöntjük a citrom kifacsart levét.
  5. 5 percig kiforraljuk, addigra kellőképpen besűrűsödik. Kóstolás után, ha kell, még sóval, borssal ízesítjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 878
elküldve: 4
receptkönyben: 280
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (5)

laraed
laraedsze, 2011-07-13 16:02

Kedves Tarhonya !Nagyon szívesen:)) Úgy ahogy mondod nem szabad sajnálni :))))) Üdv Edit

Tarhonya
Tarhonyasze, 2011-07-13 12:13

Köszönöm a receptet, isteni finom volt!!! A fokhagymával és majorannával valóban nem szabad spórolni.

Andus54
Andus54p, 2010-04-02 09:11

Köszönjük a receptet..nagyon finom volt..én is szoktam csinálni tejfölös húst de az nem volt annyira finom mint ez, mert nem szűzérmet használtam..most ezzel próbáltam ki és isteni lett..

laraed
laraedp, 2010-04-02 09:51

Nagyon szívesen! Örülök , hogy ízlett. Próbáld ki hogy tejföl helyett tejszínt raksz bele. Úgy is nagyon finom! Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
600