Gombás-tejfölös szűzérme recept

1 adag
600
kcal
Gombás-tejfölös szűzérme
Gombás-tejfölös szűzérme
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom nem szereti a gombát, de ezt az ételt még ő is megeszi, igaz a tányérján mindig marad egy halom gomba:) A majorannát és a fokhagymát ne sajnáljuk belőle!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet párolt rizzsel is tálalni. Én legtöbbször makaróni tésztát főzök mellé, de bármilyen, úgymond  "lyukas" tészta jó hozzá. Na és savanyúság jár mellé:) Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majorannás-fokhagymás szűzérme tejfölösen, tejfölös-fokhagymás szűzérme
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük.
  2. A hagymát, fokhagymát,  kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). Felöntjük pici vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával ízesítjük, és puhára pároljuk.
  3. Amikor már majdnem puha, a tetszés szerint felszeletelt gombát rátesszük, és fedő nélkül puhára főzzük.
  4. Hagyjuk, hogy zsírjára süljön, de ne égjen meg.  A tejfölt 2 ek liszttel csomómentesre keverjük, felöntjük a húst kb. 2 dl hideg vízzel, és belekeverjük a tejfölt, majd beleöntjük a citrom kifacsart levét.
  5. 5 percig kiforraljuk, addigra kellőképpen besűrűsödik. Kóstolás után, ha kell, még sóval, borssal ízesítjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 720
elküldve: 4
receptkönyben: 279
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (5)

laraed
laraedsze, 2011-07-13 17:02

Kedves Tarhonya !Nagyon szívesen:)) Úgy ahogy mondod nem szabad sajnálni :))))) Üdv Edit

Tarhonya
Tarhonyasze, 2011-07-13 13:13

Köszönöm a receptet, isteni finom volt!!! A fokhagymával és majorannával valóban nem szabad spórolni.

Andus54
Andus54p, 2010-04-02 10:11

Köszönjük a receptet..nagyon finom volt..én is szoktam csinálni tejfölös húst de az nem volt annyira finom mint ez, mert nem szűzérmet használtam..most ezzel próbáltam ki és isteni lett..

laraed
laraedp, 2010-04-02 10:51

Nagyon szívesen! Örülök , hogy ízlett. Próbáld ki hogy tejföl helyett tejszínt raksz bele. Úgy is nagyon finom! Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.
600