Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sertésszelet

Gombás sertésszelet
Gombás sertésszelet
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tihanyban dolgoztam, amikor a főnököm elkészítette ezt az ételt. Otthon én is megfőztem, azóta is a család kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd egy kevés olajban elősütjük és félretesszük.
  2. Az olajban (melyben a húst elősütöttük, ha szükséges öntünk hozzá) megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a leszűrt üveges, vagy friss gombát. Öntünk alá egy kis vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és belerakjuk az elősütött hússzeleteket, kb. 10 percig főzzük. Ezt követően a húst kiszedjük belőle.
  3. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, majd ráöntjük a gombára, kiforraljuk, rátesszük a hússzeleteket és párolt rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 27 480
elküldve: 2
receptkönyvben: 162
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyergyák Marcsi

Mióta szakács: 2011.07.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-gombás sertésszelet, sertéskaraj tejfölös-gombás szószban, gombás sertésszelet tejfölösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flava
flava Fri, 2013-06-07 18:09

Ma en is es csinalom vacsorara (csak meg lessz melle sparga vagy broccoli mert mindig teszunk valami zoldseget is a talra vagy salatat melle)
nagyon finom , jo kis recept!!!
koszi!

Jeny
Jeny Tue, 2012-08-14 15:26

ma ez lett az ebéd!!!:)) köszönjük, finom!

Ági!

487
sertés rövidkaraj 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
rókagomba 40 dkg
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint