Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell recept

Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi magyaros, finom és laktató étel. Én finomliszt helyett zabpehelylisztbe forgattam a sütés előtt a húst, és köret nélkül ettem, de a családnak sütöttem hozzá sült krumplit.

hozzávalók / 5 adag

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3-4 ek liszt
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes hagyma
  • 30 dkg császárszalonna
  • 4 ek tejföl
  • 2 tk fokhagymakrém
  • 1 mozzarella golyó
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sajtos csirkemell, szalonnás-gombás csirkemell, sajtos csirkemell gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császárszalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük egy edénybe.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a szalonna után visszamaradt zsiradékban elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a felszeletelt gombát is. Erős lángon addig pirítjuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült gombát a megsült császárszalonnához szedjük, és összekeverjük vele.
  4. A csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk (nem kell nagyon, csak éppen hogy!), lisztbe forgatjuk.
  5. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a lisztbe mártott csirkemelleket aranysárgára átsütjük.
  6. A megsült hússzeleteket egy tűzálló jénai tálba rendezgetjük.
  7. A tejfölhöz hozzákeverjük a fokhagymakrémet, és ezzel megkenegetjük a hússzeleteket.
  8. A tetejére halmozzuk a császárszalonnás gombát, és legvégül rászeleteljük a mozzarellát és a trappista sajtot.
  9. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 403
elküldve: 2
receptkönyben: 102
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.