Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell recept

Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi magyaros, finom és laktató étel. Én finomliszt helyett zabpehelylisztbe forgattam a sütés előtt a húst, és köret nélkül ettem, de a családnak sütöttem hozzá sült krumplit.

hozzávalók / 5 adag

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3-4 ek liszt
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes hagyma
  • 30 dkg császárszalonna
  • 4 ek tejföl
  • 2 tk fokhagymakrém
  • 1 mozzarella golyó
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sajtos csirkemell, szalonnás-gombás csirkemell, sajtos csirkemell gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császárszalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük egy edénybe.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a szalonna után visszamaradt zsiradékban elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a felszeletelt gombát is. Erős lángon addig pirítjuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült gombát a megsült császárszalonnához szedjük, és összekeverjük vele.
  4. A csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk (nem kell nagyon, csak éppen hogy!), lisztbe forgatjuk.
  5. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a lisztbe mártott csirkemelleket aranysárgára átsütjük.
  6. A megsült hússzeleteket egy tűzálló jénai tálba rendezgetjük.
  7. A tejfölhöz hozzákeverjük a fokhagymakrémet, és ezzel megkenegetjük a hússzeleteket.
  8. A tetejére halmozzuk a császárszalonnás gombát, és legvégül rászeleteljük a mozzarellát és a trappista sajtot.
  9. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 698
elküldve: 2
receptkönyben: 120
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
11 csodás epres süti cukormentesen
11 csodás epres süti cukormentesen
Eperszezonban eperből sosem elég. Leves, turmix, saláta és persze süti, süti és süti készülhet belőle. Akár hozzáadott cukor nélkül!