Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell recept

Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi magyaros, finom és laktató étel. Én finomliszt helyett zabpehelylisztbe forgattam a sütés előtt a húst, és köret nélkül ettem, de a családnak sütöttem hozzá sült krumplit.

hozzávalók / 5 adag

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3-4 ek liszt
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes hagyma
  • 30 dkg császárszalonna
  • 4 ek tejföl
  • 2 tk fokhagymakrém
  • 1 mozzarella golyó
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sajtos csirkemell, szalonnás-gombás csirkemell, sajtos csirkemell gombával

elkészítés

  1. A császárszalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük egy edénybe.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a szalonna után visszamaradt zsiradékban elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a felszeletelt gombát is. Erős lángon addig pirítjuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült gombát a megsült császárszalonnához szedjük, és összekeverjük vele.
  4. A csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk (nem kell nagyon, csak éppen hogy!), lisztbe forgatjuk.
  5. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a lisztbe mártott csirkemelleket aranysárgára átsütjük.
  6. A megsült hússzeleteket egy tűzálló jénai tálba rendezgetjük.
  7. A tejfölhöz hozzákeverjük a fokhagymakrémet, és ezzel megkenegetjük a hússzeleteket.
  8. A tetejére halmozzuk a császárszalonnás gombát, és legvégül rászeleteljük a mozzarellát és a trappista sajtot.
  9. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 988
elküldve: 2
receptkönyben: 92
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.