Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell recept

Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi magyaros, finom és laktató étel. Én finomliszt helyett zabpehelylisztbe forgattam a sütés előtt a húst, és köret nélkül ettem, de a családnak sütöttem hozzá sült krumplit.

hozzávalók / 5 adag

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3-4 ek liszt
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes hagyma
  • 30 dkg császárszalonna
  • 4 ek tejföl
  • 2 tk fokhagymakrém
  • 1 mozzarella golyó
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sajtos csirkemell, szalonnás-gombás csirkemell, sajtos csirkemell gombával

elkészítés

  1. A császárszalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük egy edénybe.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a szalonna után visszamaradt zsiradékban elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a felszeletelt gombát is. Erős lángon addig pirítjuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült gombát a megsült császárszalonnához szedjük, és összekeverjük vele.
  4. A csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk (nem kell nagyon, csak éppen hogy!), lisztbe forgatjuk.
  5. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a lisztbe mártott csirkemelleket aranysárgára átsütjük.
  6. A megsült hússzeleteket egy tűzálló jénai tálba rendezgetjük.
  7. A tejfölhöz hozzákeverjük a fokhagymakrémet, és ezzel megkenegetjük a hússzeleteket.
  8. A tetejére halmozzuk a császárszalonnás gombát, és legvégül rászeleteljük a mozzarellát és a trappista sajtot.
  9. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 974
elküldve: 2
receptkönyben: 92
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.