r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Gombás-sajtos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 488 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 488 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5861.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    2117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3138 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 1952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott bacont, s pár percig együtt pirítjuk.
  3. Közben a gombát felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a hagymás-baconre dobjuk a gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon addig pároljuk, míg a víz elmegy alóla.
  4. Közben egy tojással elkeverjük a tejfölt és a tejszínt, belekeverjük a reszelt sajt felét.
  5. Levesszük a tűzről a ragut, beleöntjük a tejfölös keveréket és a sajt felét, a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A kifőtt tésztát leszűrjük, enyhén kiolajozott tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínes ragut, befedjük a maradék sajttal.
  7. 180 fokos sütőben (én most nem melegítettem elő) 20 perc alatt átsütjük, míg aranyszínű lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 33534
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sajtos rakott tészta
Németi Olga 105 recept

Gyors, finom, melengető vacsorára vágytam, ami remélhetőleg a gyereknél is sikert arat. Így lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek