Gombás-rukkolás pizza recept

Gombás-rukkolás pizza
Gombás-rukkolás pizza
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két 30 centis pizza jön ki belőle. Én rögtön dupla adagot készítettem, és a tészta felét lefagyasztottam.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

A másik pizzát gazdagíthatjuk mozzarellával és tükörtojással (pár perc sülés után kivesszük a tésztát a sütőből, ráütjük a tojásokat, és már mehet is vissza).

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű pizza, rukkolás pizza
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük az élesztőt, parmezán sajtot és a sót. Mélyedést alakítunk ki a középen, ide öntjük a meleg vizet, elkezdjük lazán összedolgozni. Végül hozzáöntjük az olajat, és lisztezett deszkára borítva alaposan kidagasztjuk.
  2. A kelesztő tálba cseppentünk néhány csepp olívaolajat, beleforgatjuk a tésztát, és lefóliázva pihenni hagyjuk, míg duplájára nem kel (kb. 1-1,5 óra).
  3. Kelesztés után két részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk, és további 20 percig pihentetjük.
  4. Ezalatt előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet. A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal, szórunk bele pici cukrot, bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk.
  5. A gombát vékonyra felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  6. Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk-huzigáljuk a tésztát kb. 30 centi átmérőjű körré. Belehelyezzük a pizzasütő formánkba, megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát, sajtot, rukkolát.
  7. Mehet a forró sütőbe 5-6 percre. Míg sül, ugyanígy járunk el a másik tésztagombóccal is.
  • sütési hőfok: 250°C
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
40 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annapozlányi
Annapozlányi sze, 2014-07-02 08:54

Köszönöm a receptet. Nagyon jó a tészta összetétele. Nagy siker volt itthon :)

806