r
Nosalty Logó

Gombás rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1881 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1007 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1881 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    304 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és hosszában kb. centi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egy tálba tesszük, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Eközben előkészítjük a többi hozzávalót is. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. (A gombát ne hámozzuk, ha nem muszáj, mert a héja tartalmazza a vitaminokat.) A paradicsomokat felkarikázzuk és félretesszük.
  3. A rizst enyhén sós vízben készre főzzük, lecsepegtetjük.
  4. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a gombát és a fűszereket (só, bors, kakukkfű, csipet szerecsendió) hozzáadva tovább sütjük, ameddig a gomba meg nem puhul. Egy leheletnyi vizet adhatunk hozzá.
  5. A padlizsánszeletekről leöntjük a levet, amit eresztettek, kicsit leitatjuk róluk a nedvességet papírral és finoman lisztezzük azokat. Serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük a szeleteket, éppen csak addig, ameddig egy kis kérget, ill. mindkét oldaluk halvány színt kap (1-2 perc). Ne tegyünk alá sok olajat és ne süssük sokáig, mert könnyen beszívhatja az olajat!
  6. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs, ezután a hagymás gomba, majd ismét padlizsán és rá egy sor paradicsom. Ezt még egyszer megismételjük.
  7. A tetejére trappista sajtot reszelünk, így még ízletesebb lesz az étel.
  8. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. (Az idő függ a sütő fajtájától, de ha szépen megpirult a sajt/ megsült a paradicsom akkor általában már jó.)
  9. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20077
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még régebben találtam egy "szívbarát" ételeket tartalmazó füzetkében, amit valamilyen iskolai előadáson kaptam. Szeretem a padlizsánt nagyon és tetszenek a hús nélküli ételek, főleg nyáron, szóval kipróbáltam és évek óta a kedvenc ételeim közé sorolom ezt a rakottast. Sajnos ritkán jutok hozzá, de mindig különleges öröm, amikor végre elkészíthetem. Remélem másnak is megtetszik! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek