r
Nosalty Logó

Gombás quiche Sylviától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Gombás quiche Sylviától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 1132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 3396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 196 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2043 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 3396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és félretesszük.
  2. A tésztával kibélelünk egy piteformát. Piteforma hiányában használhatjuk a kapcsos tortaformát is, úgy béleljük ki, hogy az oldalára is jusson a tésztából.
  3. Az elkészült gombát beleterítjük a tésztába, rászórjuk a kockára vágott sajtot, és ráöntjük a tojás-tejszín keveréket.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

a töltelékhez

  1. Az olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott paprikát, a nem túl kis darabokra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt fedő nélkül megdinszteljük. (Amíg a gomba leve elfő.)
  2. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk. A sajtot apró kockára vágjuk. (Ízlés szerint lehet reszelni is, de így más íze lesz szerintem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4114
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, és fantasztikusan variálható. Én most az itthoni gombát akartam felhasználni, de az a csodálatos ebben az ételben, hogy bármilyen zöldséggel vagy húsfélével elkészíthető. 

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek