r
Nosalty Logó

Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3946.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    2955 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7893.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    5909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 1186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott (nem lisztes) burgonyát és a leöblített, egyben hagyott gombát vékony szeletekre felvágjuk. A póréhagyma zöldjét alaposan megmossuk, és karikákra vágjuk. Míg fő a burgonya, megpirítjuk a pórét és a gombát 1 ek. vajon. Mikor levet eresztett, rászórjuk az ételízesítőt, és megborsozzuk.
  2. Vajjal kikent, tűzálló tálba tesszük a leszűrt, langyosra hűtött burgonya felét, kicsit sózzuk, majd ráterítjük a megpárolt pórés gombát. Megszórjuk petrezselyem-levelekkel, és a kis darabokra vágott kockasajttal (vajkockák helyett). Lefedjük az egészet a maradék burgonyával, megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tej-tejszínkeverékkel.
  3. Előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és ca. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Fejes- vagy paradicsomsalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3133
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 31.

Ajánló

A barna héjú champignon gomba aromásabb, mint a fehér, ezzel készítve finomabb a gratin. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve
Marti48 317 recept

Pikáns, krémes önmagában is, köretnek is fogyasztható gratin. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek