r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    440 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12704.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    790 mg
  • Kálcium
    2135 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1462 mg
  • Foszfor
    6242 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    110 mg

VÍZ

  • Összesen
    3499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3522 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 6737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2841 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst szeleteljük, húspuhítóval beszórjuk, átforgatjuk, és kb. 3 órát lefedve állni hagyjuk (ez már előkészületi idő!).
  2. A húst megmossuk, és felcsíkozzuk.
  3. Beletesszük a sütőzacskóba a húscsíkokat a babbal, a fűszerekkel, a paradicsomsűrítménnyel, a gombával, és jól átforgatjuk, lezárjuk, és egy tepsibe tesszük. Tetejére négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és sütőben középső rácson sütjük, pároljuk. Ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
  4. Kifőzzük a tésztát a forrásban lévő, olajos, sós vízben, leszűrjük, és tálaljuk a most már kiöntött, szószos karajjal. Megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3015
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Ajánló

Finom bor és sok sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj
Éva-Anyóca 350 recept

A sertéskaraj másik feléből,- ezt a paradicsomos, pizzafűszeres, babos ételt gondoltam ki, gombával és spagettivel, sok-sok reszelt sajttal. A kapott karaj egy két éves anyadisznóé volt (barátnőmék vágták), és ezért láttam szükségét, és jól, hogy húspuhítót használjak.:-) Nagy sikere volt, a szokásos olaszos ízvilágot feldobta a pizzafűszer.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek