r
Nosalty Logó

Gombás paradicsomos nyúlragu házi cavatelli tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Gombás paradicsomos nyúlragu házi cavatelli tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

A ragu

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

A ragu

Összesen 1451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

A ragu

Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4032 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 1451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1033 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Tészta

A ragu

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, míg szép sima, fényes nem lesz a felülete.
  2. Fóliával letakarva 20 percre félretesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk 1 mm vékonyra, és előbb ujjnyi széles csíkokra, majd téglalapokra vágjuk fel (attól függ, milyen hosszú tésztát szeretnénk, kb 2-3 cm), és ujjbegyünket belenyomva alulról felfele sodorjuk fel a tésztalapot.
  4. Lobogó, sós vízben 3 perc alatt főzzük meg, szűrővel halásszuk ki, és azonmód tegyük át a kész raguba.

A ragu

  1. A vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük egy kanál olajon, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt nyúlgerincet, fehéredésig pirítjuk.
  2. Ha a hús már mindenütt fehér, hozzáadjuk a fűszereket, a feldarabolt koktélparadicsomot és a negyedelt gombát. Együtt pirítjuk 1-2 percig, majd aláöntjük a bort.
  3. Addig forraljuk, míg elszáll a bor alkoholtartalma (1 perc), és jöhet a konzervparadicsom. Együtt még 4-5 percig pároljuk, majd a kifőtt tésztát hozzáadjuk, összeforgatjuk, és már tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2937
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás paradicsomos nyúlragu házi cavatelli tésztával
Évi néni 1830 recept

Reggel láttam a TV-ben ezt az ételt elkészíteni, csak rákkal. Mivel rákom nem volt a hűtőben, így a nyúlgerincet választottam, de tökéletes lehet csirkéből is.

Hozzávalók

Tészta

A ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek