r
Nosalty Logó

Gombás melegszendvicskrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cccccsilla
Gombás melegszendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát, ha nem erdőben szedtük, elég csak megmosni, nem kell meghámozni! Ha megmostuk, akkor - ahogy a hagymát is - apróra vágjuk.
  2. Az előkészületek után 1ek olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk 2 tk pirospaprikával és ízlés szerint borssal és jól összekeverjük. Rádobjuk az apróra vágott gombát, felöntjük 3 dl vízzel és visszatesszük a tűzre.
  3. Megszórjuk bazsalikommal, ételízesítővel és jól elkeverjük. Nyersen is ehető a gomba így érdemes ilyenkor megkóstolni egy kis darabot hogy kellően fűszeres-e. Kis lángon fedővel 10 percig hagyjuk főni, néha megkavarjuk, majd levesszük a fedőt és további 10 percig főzzük.
  4. Ezután leveszünk a levéből annyit, hogy épp hogy maradjon egy kevés lé a gomba alatt, de az se gond, ha semmi nem marad!
  5. Majd megszórjuk a liszttel, összekeverjük, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a tejfölt, a gulyáskrémet és a pirosaranyat. Összerottyantjuk, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt, kenyérre kanalazzuk, megszórjuk sajttal és sütőben addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni a sajt. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20528
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cccccsilla 4 recept

A recept anyukámtól származik. Az alapja egy gombapörkölt, amit egy kis petrezselyemmel és tejfölös lisztes habarással melegszendvicskrém állagúvá varázsolunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek