Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás medvehagymás pogácsa

Gombás medvehagymás pogácsa
Gombás medvehagymás pogácsa
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a friss pogácsát tejjel, szerintem ez kiváló vacsora. A hagyományos pogácsareceptet vegyétek elő és kicsit modernizáljuk most pirított gombával és a tavasszal oly népszerű medvehagymával. 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

medvehagymás pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral.
  2. A gombát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon lepirítjuk. Figyeljünk, hogy ne legyen vizes. A medvehagymát is apróra vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót összekeverjük, és összegyúrjuk, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Szobahőmérsékletlen pihenni, kelni hagyjuk kb. 2 órát.
  4. Ezután formázzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és aranybarnára sütjük.
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 665
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
103 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1203
csiperkegomba 500 g
medvehagyma 1 csokor
rétesliszt 500 g
disznózsír 100 g
vaj 150 g
tojás 4 db
élesztő 40 g
tej 1 dl
tejföl 2 dl
kockacukor 4 db
0 ízlés szerint