r
Nosalty Logó

Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 3157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5777 micro
Összesen 3157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A langyos vízbe tesszük a csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, rozmaringot, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
  3. 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani. Mikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és együtt pirítjuk tovább.
  5. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Mikor a hús kezd színt kapni, hozzáadjuk a gombát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg levet eresztenek. Ekkor leszórjuk liszttel, átpirítjuk, majd felengedjük a tejszínnel. Kis lángon kb. 5 perc alatt készre főzzük. Langyosra hűtjük.
  6. A sütőt elkezdjük előmelegíteni 250°C-ra.
  7. A langyos ragut elosztjuk négy egyszemélyes sütőtálba. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elosztjuk négy egyenlő részre, majd kézzel akkora méretre és olyan formára alakítjuk, mint amilyen a sütőtálunk. A tésztát a ragu tetejére tesszük, a széleit beigazgatjuk.
  8. A tálakat tepsire tesszük, és kb. 15 percet pihentetjük. Ezalatt a sütő bemelegszik.
  9. Pihentetés után forró sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük.
  10. Míg készre sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet apróra vágjuk, egy tálkába tesszük. Rácsavarjuk egy fél citrom levét, belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól összekeverjük. Mikor az étel elkészül ezzel az öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x12x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11631
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múlt hétvégi paradicsomos raguval készült egytál tejszínes változata. Igazából már akkor kitaláltuk, hogy egy gombás-kakukkfüves-tejszínes variáció lesz a következő a sorban, amit ki kell próbálni... Még az is lehet, hogy ez többször fog az asztalra kerülni. Ez most csak csiperkével készült, de vegyes gombával is ki kell próbálni. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!