r
Nosalty Logó

Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1939.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Elkészítés

Gombás-hagymás hús

  1. A hússzeleteket befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és sorban lerakjuk a tepsi aljára (hőálló jénai), melyet a zsírral bekentünk.
  2. A hagymát félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát is megtisztítjuk, szeleteljük.
  3. A feldarabolt hagymát, gombát egy tálba rakjuk, s a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. 150 fokos sütőben fólia alatt 60 percig sütjük (sercegéstől számítva), alsó-felső sütéssel, majd fólia nélkül még 15-20 percet.

Burgonya köret

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, karikára vágjuk, forró zsíron átfuttatjuk (lehetőleg teflon serpenyőben), teszünk rá sót, borsot, kevés ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Ha a burgonya nem enged elég levet, akkor kicsi vizet öntünk alá (ez burgonyafüggő, hogy mennyi levet enged). Ha már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, szép pirosra pirítjuk. Közben óvatosan, hogy ne törjön, időnként keverünk rajta, hogy mindegyik oldala piruljon.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18256
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 08.

Ajánló

Burgonyakörettel és a saját friss csalamádémmal (megtalálható a receptjeim között - Egész évben friss, házi csalamádé) tálaltam! Más körettel is lehet tálalni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet annyi, hogy ki kell próbálni, érdemes! :) Nagyon finom, ünnepi ételként is megállja a helyét!

Hozzávalók

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?