r
Nosalty Logó

Gombás-darált húsos ragu főtt tesztákhoz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Gombás-darált húsos ragu főtt tesztákhoz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1428 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    316 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 357 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2668.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7175 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1428 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát mossuk meg, és itassuk le. Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát kockázzuk fel.
  2. A felforrósított mangalica zsírban erős lángon pirítsuk meg a fentieket állandó kevergetés közben (kb. 5 perc). Ekkor adjuk hozzá a - két villa segítségével fellazított - darált húst. Mindezt pirítsuk tovább legalább 10 percen keresztül, állandó kevergetés közben. Nem ég le, mert a gomba mellett a hús is levet ereszt.
  3. Öntsük fel a vízzel, tegyük hozzá a fűszereket és a cikkelyekre vágott paradicsomot. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára (kb. 35 perc).
  • Elkészítettem: 999 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 22019
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Ajánló

Ez a szósz többféleképpen felhasználható, különböző tésztákhoz. Én ma sajtos-tejfölös rakott makarónit készítettem belőle. Legtöbbször fejes salátát adok melle, nagyon jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-darált húsos ragu főtt tesztákhoz
Marti48 317 recept

Kicsit olaszos, kicsit magyaros; férjem egyik kedvence, gyakran készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.