r
Nosalty Logó

Gombás carbonára - carbonara 5.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Gombás carbonára - carbonara 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 893 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3573 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 893 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8582.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1706 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2629 mg
  • Nátrium
    3353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 3573 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben olaszosra főzzük.
  2. Míg a tészta fő, serpenyőben megpirítjuk a bacont, szűrőkanállal papírtötlőre szedjük.
  3. A serpenyőben a visszamaradt zsíron megpároljuk a gombát, majd azt is kiszedjük.
  4. Elkeverjük a tejszínben a felvert tojásokat (v a tojássárgákat), sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az oregánót és az apróra vágott fokhagymát.
  5. A kész tésztát leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.
  6. Hozzáadjuk a gombát, a szalonnát és a tejszínes keveréket és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett besűrítjük (kb. 2-3 perc).
  7. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a parmezánt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25525
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Ez a mennyiség 4 főre íródott. De a srácok ketten befalták, "könnyű" vacsi gyanánt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás carbonára - carbonara 5.
szépróza 96 recept

Elment a net, ezért nem a szokásos carbonárát főztem, hanem belekukkantottam Piros Christa Nélkülözhetetlen tészakönyvébe. Jól tettem, mert így az itthon lévő gombát is el tudtam használni . :-) Vigyázni kell, mert a tojásfehérje hajlamos kicsapódni, ami nem túl guszta. Épp ezért, aki gondolja, készítheti csak sárgájával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek