r
Nosalty Logó

Gombás burgonyakrokett sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Gombás burgonyakrokett sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 4883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    426.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5939.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    3427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A kroketthez

  1. A krumplit héjastól puhára főzzük.
  2. A gombát megtisztítjuk, majd 2 dkg vajon megpároljuk , fél tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  3. A krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük és a maradék (5 dkg vajjal), fél tk sóval, a liszttel, a nyers tojással és párolt gombával jól összedolgozzuk.
  4. Elkészítjük a sajtmártást: a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beleöntjük a tejfölt és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot és simára keverjük.
  5. Felforrósítjuk az olajat és a gombás, krumplis masszából evőkanállal gombócokat szaggatunk bele, amit kissé ellapítunk.
  6. Mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
  7. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
  8. A kisült krokettek mellé tálaljuk a sajtmártást.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 472
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25386
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

Frissen kisütve, melegen tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombatermesztő ismerősömtől kaptam évekkel ezelőtt egy jó pár gombás receptet, ami a fiók mélyére került. Időközben meg is feledkeztem róla. Most akadt a kezembe, gondoltam egyet-kettőt kipróbálok.

Hozzávalók

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?