r
Nosalty Logó

Gombás batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Gombás batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval.
  2. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
  3. Mikor a gomba puha, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, míg a massza besűrűsödik.
  4. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifollyon.
  5. A batyuk tetejét megkenjük tojással, esetleg maradék tésztából kis mintát is vághatunk rá. Előmelegített sütőben megsütjük a batyukat, friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11480
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 30.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Leveles tészta-elvonási tünetek, meg a mélyhűtőben elfogyasztásra váró hal adta az ihletet. Merthogy ezek a gombás batyuk eredetileg halas-gombásnak indultak. Úgy döntöttem azonban, hogy mivel a 8 elkészült batyuból egyértelműen az az egy volt a legeslegfinomabb, amelybe már nem jutott hal, ilyen formában teszem el a receptet. Hallal is lehet próbálkozni (persze, azt is együtt főztem előre a babérlevéllel a tejben...), de az én finnyás, friss angol halakhoz szokott szájízem már nem annyira lelkesedett a mélyhűtött verzióért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!