r
Nosalty Logó

Gombás-baconos jércemell szedermártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás-baconos jércemell szedermártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 436 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1748 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 105 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 436 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3887.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11601 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3960 micro
Összesen 1748 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megsüjtük.
  2. A gombát apróra összevágjuk, és finomra aprított vöröshagymával megpároljuk. Sóval, fokhagymával ízesítjük. Ha a gomba összeesett, hozzákeverjük a tojást, éspár másodpercmúlva levesszük a tűzről.
  3. Az elősütött csirkemelleket megkenjük a gombapéppel, és baconbe csavarjuk.
  4. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, pirítjuk a bacont.
  5. Vajban pirított zöldségekkel és szedermártással tálaljuk.
  6. Szedermártás elkészítése: Kb. 30 dkg szedret felteszünk forrni egy lábasban. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Cukrot teszünk bele ízlés szerint, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük. Miután felforrt,behabarjuk (liszt+ tej). A habarással még összerottyantjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3014
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok szeder termett az idén a kertben, így kapóra jött ez a fincsi szedermártásos húsos recept!

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek