r
Nosalty Logó

Gombapörkölt Gabysan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Gombapörkölt Gabysan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    397 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A füstölt szalonnát pici kockákra vágjuk, nagyjából kisütjük a zsírját.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, és beletesszük a szalonnakockák mellé, megdinszteljük.
  4. Jó púpos evőkanál pirospaprikát teszünk rá, és ízlés szerint sót.
  5. Másfél deci vízet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amig elpárolog a lé (visszapirítjuk a zsírjára, ezzel a technikával a hagyma szétfő, és sűrű lesz a pörköltünk), közbe azért keverjük meg, nehogy leégjen.
  6. Ha visszapirult, pici vizet öntünk rá, beletesszük a paradicsomot meghámozva, kis kockákra vágva.
  7. Hozzáadjuk a púpos evőkanál pirosaranyat, a diónyi gulyáskrémet, egy lapos kiskanálnyi őrölt köménymagot, afelszeletelt gombát, atv paprikát egybe, (a végén ki szoktam dobni). Nagyon kevés vízet teszünk még rá, ha szükséges, mert a gomba levet ereszt.
  8. Ha megfőtt a gomba, akkor 1 dltejfölbe 1 evőkanál lisztet tegyünk, és csomómentesre keverjük el.
  9. Kb 1 dlvízzel higítsuk fel, és öntsük rá a pörköltre. (Ha sűrűnek találjuk, természetesen még vízzel lehet higítani).
  10. Egyet forraljunk rajta, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19530
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy van még jónéhány gombapörkölt recept az oldalon. Ma ezt készítettem ebédre, és én annyira szeretem, hogy gondoltam, megosztom a sajátomat Veletek. :) Tudom, hogy ehhez a nokedli dukál, de nem volt kedvem 1000 fokban szaggatni, állni a forró gőz fölött... Viszont kevés tésztát főztem ki, és ha marad pörkölt, picit besűrítem, és husit sütök ki hozzá. Máris kész a holnapi másik ebéd. :) Sült hús gombamártással...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!