r
Nosalty Logó

Gödöllői töltött jércecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gödöllői töltött jércecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3799 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1429 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1166 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 951 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    247.3 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    3660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5934 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1184 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5717 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2581 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4662 micro
  • Lut-zea
    4041 micro
Összesen 3799 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, és a bőrét fellazítjuk, besózzuk.
  2. A füstölt tarját felkockázzuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, és 5 mm-es kockákra vágjuk.
  4. A csirkemájat megmossuk, és szintén apró kockákra vágjuk.
  5. A füstölt tarját kevés vajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét.
  6. Hozzátesszük a gombát és a csirkemájat. Lassan megpirítjuk.
  7. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és meghintjük a vágott petrezselyemzöld felével. A ragut félretesszük, hűlni hagyjuk.
  8. A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  9. Beletesszük a tojásokat és a petrezselyemzöld másik felét.
  10. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a kihűlt ragut, és jól összekeverjük.
  11. A csikecombok bőre alá töltjük a tölteléket.
  12. A sütőedényt kikenjük zsíradékkal, és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
  13. Lerakjuk a töltött csirkecombokat. Hideg zsírral megkenjük a bőrüket.
  14. Megszórjuk majorannával, és ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13702
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Készíthetjük egész csirkével, vagy feldarabolhatjuk. Mi a combokat szeretjük ezért általában abból készítem. Ha egészben töltjük a csirkét, a hasüregét jól dörzsöljük be sóval és majorannával. Ne töltsük túl feszesre a csirke bőre alá a tölteléket, mert sütés közben kirepedhet. Sütés közben többször locsoljuk meg, hogy ne száradjon ki nagyon. Ha marad töltelék, rakjuk a hús mellé, és süssük meg a csirkével együtt. Köretnek párolt rizs illik hozzá, vajon párolt gyümölcsökkel körítve. A gyümölcsöket - ami  lehet alma, szilva, ananász -, megmossuk, és szeleteljük. Majd vajat olvasztunk, és megpároljuk rajta őket. Forrón azonnal tálaljuk. Kiváló ünnepi ebéd. Mellé soproni kékfrankost ajánlunk a terített asztalra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a töltött csirkét, különösen ezt a gödöllői változatot, mert nagyon kellemes ízű a tölteléke.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek