r
Nosalty Logó

Gnocchi bolognais sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorii
Gnocchi bolognais sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 2228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9377.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    6395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Elkészítés

A gnocchi-hoz

  1. A krumplikat megtisztítjuk, majd héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor kész megpucoljuk, hagyjuk kihűlni, fűszerezzük. Beleütjük a tohást, hozzáöntjük a lisztet, a sajtot, majd tészta állagúra gyúrjuk.
  2. Lisztes deszkán kinyújtjuk és kb 2 cm-es hengereket formázunk belőlük. Amikor ez kész, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  3. A mártáshoz 3 ek olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd rá 1-2 percre a darált húst is. Amikor jól megpirult a hús megfűszerezzük az oregánóval és sóval. Rászórjuk a Bolognai alapot, majd felöntjük vízzel és a borral, puhára főzzük.
  4. A sajtszószhoz a vajat külön tálban felolvasztjuk, hozzáöntünk 2,5 dl tejet és elkeverjük benne a tasak tartalmát. (Én ehhez is szórtam egy kis sajtot.) Folyamatos kevergetés alatt kb. 5 perc alatt kész.
  5. Egy tűzálló tállba a gnocchi-t a bolognai mártással rétegezve helyezzük el. (1 sor gnocchi, ráöntünk 1 sort a bolognai mártásból, rá a sajtszósz + reszelt sajt, aztán még 1 sor gnocchi stb..)
  6. A tetejére kerül a sajtszósz, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kész. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6529
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először egy újságban találtam ezt a receptet, amit nem sokkal utána el is készítettem. Kicsit több időt igényel, de biztos vagyok benne, hogy megéri!

Hozzávalók

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek