r
Nosalty Logó

Gnocchi alla Macerata

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Gnocchi alla Macerata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    2884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk, és feltesszük főni.
  2. Ha puha, krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  3. Beleütjük a két tojást, sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nudli jellegű tésztát kapjuk (formázható, de nem nagyon kemény).
  4. A masszából lisztezett munkafelületen hosszú, kb 2 cm átmérőjű hengereket gyúrunk, és késsel kb 2 cm-es nudlikat szaggatunk belőle. (Ne spóroljunk a lisztettel, mert ha a gnoccik összeragadnak, többet szét nem szedjük őket!)
  5. Lobógó, sós vízben adagonként kifőzzük őket.
  6. A kész, forró gnoccicat egy tálba tesszük, és rákockázzuk a vajat.
  7. A zsályalevélkéket apróra vagdossuk, és száraz serepnyőben kicsit megfonnyasztjuk.
  8. A vajas gnoccihoz keverjük, és melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19233
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz barátnőm megadta ugyan a gnocci receptjét még télen, sőt evett is a bolognais,  és a spenótos-fokhagymás vezióból is, de már akkor kijelentette, hogy ez nagyon finom, de a gnocci neki vajjal és zsályával az igazi. Most a kis ajándékfüzetemben ennek a gnoccinak is ott lapult a receptje. Be kell valljam, nem sok reményt fűtem hozzá, mert mégis csak vaj meg zsálya, se egy kis parmezán, se egy kis sonka... De aztán azt kaptam, amit az olasz konyhában a leginkább imádok: végtelen egyszerűséget a mindennapokban, olyan hozzávalókat, amik kiemelik egymás ízét, sőt tökéletesítik is azt.  A neve pedig még véletlenül sem arra utal, hogy macerás lenne az elkészítés -így hívják azt az olasz régiót, ahonan Marta származik, ott ez a legkedveltebb gnocci elkészítési mód.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek