Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes mazsolás - diós muffin

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes mazsolás - diós muffin
Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes mazsolás - diós muffin
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek muffint készíteni, mert gyors, látványos, ízletes, változatos. Egy muffin elkészítése 10 percet sem vesz igénybe - amiből kb 5 perc a mosogatás, plusz a sütési idő, amíg tudsz mást csinálni. És utána... friss süti illat, isteni, friss ízek, langyos tészta. Puha állag, gyönyörű látvány, na, és még ha olyan alapanyagokból csinálod, egészséges is lehet  - ellentétben a bolti kekszekkel, sütikkel.

 

Az otthon készült finom muffin ideális ebéd utáni sütinek, vagy csak úgy délutáni nasinak vagy reggelire, uzsonnára, de lehet vacsora étel is.  Gyerekeknek egész pici kortól jó alternatíva a bolti péksütemények, dobozos kekszek, desszertek helyett. A friss jó, tiszta minőségű alapanyagokból készült házi ételekkel elkerülhető a gyerekeknél kialakuló táplálékérzékenység, allergiák. 

 

Ma ekadasi napja van - erről bővebben egy korábbi bejegyzésben olvashatsz itt. Ilyenkor nem fogyasztunk gabonaféléket. így a mai ebéd utáni desszertnek egy gluténmentes, hajdinalisztes mazsolás diós muffint készítettem. A mazsolás diós ízesítés egy elég klasszikus ízkombináció, amit a legtöbben szeretnek:)

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes, tojásmentes, muffin, diós, hajdinalisztes, hajdinás, mazsolás, tejmentes, vegán, vegetáriánus, reform, egészséges, természetesn
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverjük hozzá a mazsolát és a diót is. Majd öntsük hozzá a kókuszolajat és a vizet. (Ha a kókuszzsír meg van dermedve, én forró vízzel szoktam leönteni és amikor szépen elolvadt, a vízzel együtt öntöm a tésztába.)
  2. Néhány lágy mozdulattal dolgozzuk össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergessük hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyjuk sokáig állni. Ha kevés a folyadék akkor tegyünk még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen. Majd adagoljuk a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megtehetjük. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb. 20-25 perc alatt).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 75
össznézettség: 800
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
78 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
hajdinaliszt 2 bögre
finomítatlan nádcukor 1 bögre
sütőpor 1 csomag
kókuszolaj 6 ek
mazsola 1 marék
dió 1 marék
vanília 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
víz 430 dl