Gluténmentes somlói galuska recept

Gluténmentes somlói galuska
Gluténmentes somlói galuska
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár több részből áll ez a recept, viszonylag gyorsan elkészíthető.
Az én gyerkőceim imádják, és mivel kihűlve nem folyik a máz , így suliba, utazásra is bátran elvihető, egy dobozkában. A lisztérzékenyek tudják, hogy ez sokszor nagyon jól jön :-)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor (kristály)
  • 5 evőkanál kukoricaliszt (vagy Emese süteménypor)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (darált, ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín (ízlés szerint)
  • 20 dkg meggy (magozott, ízlés szerint)

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska gluténmentesen

elkészítés

  1. A piskótát a szokásos módon kikeverjük.
  2. A felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe (az állaga olyan, hogy nem folyik szét túlságosan ), a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébe öntjük, és a szokásos módon kisütjük.
  3. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeért a két szín.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vanília pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, és hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a csokiöntet is: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Egy kehelybe (vagy mint az én képemen, iskolába vitel előtt, műanyag dobozba) teszünk 1/4-ed kakaós piskótát. Rátesszük a puding 1/4-ét, majd erre 1/4  vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokimázzal. Nem kell félni, nem fogja eláztatni a piskótát, így bátran lehet rátenni.
  7. Díszítésnek nagyon mutatós, ha jól megszórjuk darált dióval. (Mivel az én gyerkőceim nem igen szeretik a diót, így én ezt kihagytam...) A dióra mehet a tejszínhab és egy szem magozott meggy.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x20 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 449
elküldve: 8
receptkönyben: 138
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ajandek

Mióta szakács: 2010.03.24.
15 recept

Hozzászólások (4)

Lalla
Lallap, 2010-11-12 15:38

A rizslisztet lehet esetleg valamivel helyettesiteni?

Ajandek
Ajandekp, 2010-11-12 16:40

Szia.
Gondolom igen, bár én mindig rizslisztet használok.
Sűrítés céljából kell bele, így talán keményítővel is kiválthatod.
üdv.
Évi

cafika
cafikacs, 2010-10-14 21:37

szia Ajàndèk!!
huuuuuuuuuù de jò ez a recept! màr règ szerettem volna somlòit enni..de mèg nem volt alkalmam kikìsèrletezni. ès ìme , itt van ez a fincsi GM recept . hamarosan el is kèszìtem.
kòszi a receptet,
ùdv. Cafika

Ajandek
Ajandekp, 2010-10-15 07:43

Szia.
Nagyon szívesen! :-)
Remélem finomnak találod majd ha elkészíted.
Szép napot Neked!
Évi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
743