Gluténmentes somlói galuska recept

Gluténmentes somlói galuska
Gluténmentes somlói galuska
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár több részből áll ez a recept, viszonylag gyorsan elkészíthető.
Az én gyerkőceim imádják, és mivel kihűlve nem folyik a máz , így suliba, utazásra is bátran elvihető, egy dobozkában. A lisztérzékenyek tudják, hogy ez sokszor nagyon jól jön :-)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (darált, ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín (ízlés szerint)
  • 20 dkg meggy (magozott, ízlés szerint)

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska gluténmentesen

elkészítés

  1. A piskótát a szokásos módon kikeverjük.
  2. A felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe (az állaga olyan, hogy nem folyik szét túlságosan ), a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébe öntjük, és a szokásos módon kisütjük.
  3. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeért a két szín.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vanília pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, és hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a csokiöntet is: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Egy kehelybe (vagy mint az én képemen, iskolába vitel előtt, műanyag dobozba) teszünk 1/4-ed kakaós piskótát. Rátesszük a puding 1/4-ét, majd erre 1/4  vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokimázzal. Nem kell félni, nem fogja eláztatni a piskótát, így bátran lehet rátenni.
  7. Díszítésnek nagyon mutatós, ha jól megszórjuk darált dióval. (Mivel az én gyerkőceim nem igen szeretik a diót, így én ezt kihagytam...) A dióra mehet a tejszínhab és egy szem magozott meggy.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x20 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 302
elküldve: 8
receptkönyben: 137
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ajandek

Mióta szakács: 2010.03.24.
15 recept

Hozzászólások (4)

Lalla
Lallap, 2010-11-12 15:38

A rizslisztet lehet esetleg valamivel helyettesiteni?

Ajandek
Ajandekp, 2010-11-12 16:40

Szia.
Gondolom igen, bár én mindig rizslisztet használok.
Sűrítés céljából kell bele, így talán keményítővel is kiválthatod.
üdv.
Évi

cafika
cafikacs, 2010-10-14 21:37

szia Ajàndèk!!
huuuuuuuuuù de jò ez a recept! màr règ szerettem volna somlòit enni..de mèg nem volt alkalmam kikìsèrletezni. ès ìme , itt van ez a fincsi GM recept . hamarosan el is kèszìtem.
kòszi a receptet,
ùdv. Cafika

Ajandek
Ajandekp, 2010-10-15 07:43

Szia.
Nagyon szívesen! :-)
Remélem finomnak találod majd ha elkészíted.
Szép napot Neked!
Évi

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
743