Gluténmentes somlói galuska recept

1 adag
742
kcal
Gluténmentes somlói galuska
Gluténmentes somlói galuska
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár több részből áll ez a recept, viszonylag gyorsan elkészíthető.
Az én gyerkőceim imádják, és mivel kihűlve nem folyik a máz , így suliba, utazásra is bátran elvihető, egy dobozkában. A lisztérzékenyek tudják, hogy ez sokszor nagyon jól jön :-)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (darált, ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín (ízlés szerint)
  • 20 dkg meggy (magozott, ízlés szerint)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska gluténmentesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a szokásos módon kikeverjük.
  2. A felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe (az állaga olyan, hogy nem folyik szét túlságosan ), a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébe öntjük, és a szokásos módon kisütjük.
  3. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeért a két szín.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vanília pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, és hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a csokiöntet is: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Egy kehelybe (vagy mint az én képemen, iskolába vitel előtt, műanyag dobozba) teszünk 1/4-ed kakaós piskótát. Rátesszük a puding 1/4-ét, majd erre 1/4  vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokimázzal. Nem kell félni, nem fogja eláztatni a piskótát, így bátran lehet rátenni.
  7. Díszítésnek nagyon mutatós, ha jól megszórjuk darált dióval. (Mivel az én gyerkőceim nem igen szeretik a diót, így én ezt kihagytam...) A dióra mehet a tejszínhab és egy szem magozott meggy.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x20 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 667
elküldve: 9
receptkönyben: 146
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ajandek

Mióta szakács: 2010.03.24.
15 recept

Hozzászólások (4)

Lalla
Lallap, 2010-11-12 15:38

A rizslisztet lehet esetleg valamivel helyettesiteni?

Ajandek
Ajandekp, 2010-11-12 16:40

Szia.
Gondolom igen, bár én mindig rizslisztet használok.
Sűrítés céljából kell bele, így talán keményítővel is kiválthatod.
üdv.
Évi

cafika
cafikacs, 2010-10-14 21:37

szia Ajàndèk!!
huuuuuuuuuù de jò ez a recept! màr règ szerettem volna somlòit enni..de mèg nem volt alkalmam kikìsèrletezni. ès ìme , itt van ez a fincsi GM recept . hamarosan el is kèszìtem.
kòszi a receptet,
ùdv. Cafika

Ajandek
Ajandekp, 2010-10-15 07:43

Szia.
Nagyon szívesen! :-)
Remélem finomnak találod majd ha elkészíted.
Szép napot Neked!
Évi

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
742