r
Nosalty Logó

Gluténmentes ropogós keksztekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes ropogós keksztekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket kicsit felverjük. Csak habosra, nem kell keményre.
  3. Kanalanként beleszitáljuk a cukrot.
  4. Kanalanként beleszitáljuk a rizslisztet.
  5. A puha vajat (télen érdemes felolvasztani) is belekeverjük.
  6. Ha használunk, hozzáadjuk a karob port. Csak a massza felébe is lehet keverni.
  7. Két sütőlapot nagyon vékonyan vajjal megkenünk. (Kisebb sütőlapok is lehetnek, a lényeg: perem nélkül.)
  8. Egy teáskanálnyit ráteszünk a sütőlapra, és körkörös mozdulattal a kanál hátlapjával 7-10 cm átmérőjűre terítjük. Egy sütőlapra két kört teszünk a masszából. 3 perc után a második sütőlapra is két kört formázunk a masszából. Így nem egy időben lesz kész az összes keksz, lesz időnk leszedni és formázni.
  9. 8-10 percig sütjük. Vegyünk nagy levegőt, fújjuk ki, és menjünk le alfába... Egy vastag lapú, tompa késsel lekaparjuk a sütőlapról óvatosan, apró vágó mozdulatokkal. Ha törik, tegyük vissza a sütőbe még egy percre. Ha leügyeskedtük a korongot tekerjük fel a kapart felével belül. Az ugyanazon a sütőlapon sült korong mehet vissza egy percre a sütőbe, mert csak forrón jön le a sütőlapról. ( Vízbe mártott kés nem működik, de ha két kést használunk, és szárazra töröljük használat előtt, az igen.)
  10. A következő adaghoz a sütőlapot nem kell vajazni, de a ráragadt tésztát érdemes lekaparni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2297
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Ajánló

Kávézáshoz ajánlom. Vagy édesszájúak kényeztetéséhez... Hamar kihűl, és megkeményedik. Érdemes légmentesen záródó dobozban tárolni. 15 darabból csak 10 lett roló alakú, pedig a mézes krémes és a többi ragadós lap sütését már rutinként végzem. Nehéz tökéletesíteni a technikát, és sok türelemre van szükség, de ha fel akarsz vágni, tökéletes! Felvert tejszínnel vagy krémmel is töltheted, ha van amerikai fánk töltő kinyomócsöved.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonít az Angol "Brandy Snap"-re, és Ázsiában is készítenek hasonló rolót búzaliszttel. Egy napon belül érdemes elfogyasztani, mert megpuhul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek