Gluténmentes muffin recept

1 adag
357
kcal
Gluténmentes muffin
Gluténmentes muffin
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta LÉ-s vagyok, nem mertem nekiállni a muffinsütésnek. Most jött el az ideje, és ezzel a recepttel elsőre sikerült is :).
Nnagyon fincsi lett, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetejére szórhatunk porcukrot is, kínálhatjuk frissen vert cukrozatlan tejszínhabbal.
Készíthetjük bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel.
Természetesen búzaliszttel is működik

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-csokoládés muffin liszt nélkül, csokoládés muffin lisztérzékenyeknek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Kimérjük a hozzávalókat.
  3. A muffinsütő formába belehelyezzük a muffin-papírokat.
  4. Egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a joghurtot, picit elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a hajdina- és a gesztenyelisztet, csipet sót, a sütőport, a kakaóport, a csokit, és jól összekeverjük (ne túl sokáig).
  6. A masszát az előkészített formákba  kb. félig töltjük, ebböl az adagból 12 muffin jön ki.
  7. Megsütjük, majd tűpróbát végzünk, ha nem ragad a pálcára a tészta, akkor kész.
  8. A muffinokat kiszedjük a formából, rácson hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 583
elküldve: 3
receptkönyben: 90
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

Hozzászólások (5)

cafika
cafikav, 2014-12-07 22:58

Szia Kingabinga,
kipróbálhatod rizsliszttel, vagy kukoricaliszttel, mindkettö esetben legyen a nagyon finomra darált. Készitettem már szójaliszttel is, ez is egész jó, de ´keverni szoktam más lisztekkel. Használhatsz fele fele arányban a liszthez keményitöt (rizs, burgonya vagy kukorica). Quinoa liszt is van, de ezt inkább kis arányban szoktam keverni a liszthez, mert van egy elég markáns íze.
Remélem válaszomban találtál segítségre, ha kérdésed van, bátran írj, ha tudok szivesen segitek.
további jó sütés-fözést kivánok, Évi

kingabinga
kingabingav, 2014-12-07 23:33

Köszönöm Évi! Épp tegnap próbáltam ki a barna rizslisztet (azt sikerült vennem), és szuperül bevált! :)

cafika
cafikav, 2014-12-07 23:37

Szia Kinga,
szuper, örülök neki nagyon! Így ha készítesz 2 adagot is egyszerre, nagyon jól le lehet fagyasztani öket! :-)
További szép estét, üdv. Évi

kingabinga
kingabingaszo, 2014-12-06 14:02

Kedves Cafika! Ajánlj nekem légyszíves olyan gluténmentes lisztet, amivel feljön a muffin! Sajnos csicseriborsó illetve kókuszliszttel nekem nem működött, a hajdinalisztet pedig ugyanúgy nem bírom, ahogy a zabot sem. A tiéd látom nagyon szép, ha nem is púpos de legalább nem esik be a közepe és ránézésre is finom puha. :) Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
357