r
Nosalty Logó

Gluténmentes fűszeres keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes fűszeres keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2281.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 3343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizs-, burgonya- és tapióka lisztet és a xanátát egy keverőtálba öntjük és habverővel pár percig keverjük, míg a csomók összetörnek, és a lisztek egyenletesen elkeverednek.
  2. A lisztes keverékhez adjuk a sót, sütőport és a fűszereket. Összekeverjük.
  3. Egy másik keverőtálban a cukrot és vajat elegyítjük.
  4. A vajas keverékhez adjuk a tojást és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és azzal is elkeverjük.
  5. A lisztes keveréket két részben adjuk a vajas keverékhez és mindegyikkel kikeverjük.
  6. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztát.
  7. Másnap négy részre osztjuk és egyszerre csak egy résszel dolgozzuk. A többit a hűtőben hagyjuk. Bőségesen rizslisztezett deszkán minimum 3mm, maximum 5mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Sütőlapra helyezzük - amit nem kell kikenni vagy lisztezni - 1cm távolságra egymástól és a kekszeket további 15 percre a hűtőbe tesszük. Érdemes két sütőlapot előkészíteni a kekszekkel.
  8. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük addig, még két sütőlapot vagy gáztepsit telirakunk kekszekkel és a hűtőbe tesszük 15 percre.
  9. A kekszeket 10 perc alatt megsütjük, míg a szélek aranybarnára sülnek. Ha ropogósan szeretjük, hagyjuk további 5 percig, míg a keksz teljes felülete aranybarna lesz. Vigyázat! A rizsliszt hamar megég! Nem ajánlom 15 percnél tovább sütni, vagy csak állandó felügyelet mellett.
  10. Egyszerre csak egy sütőlapot vegyünk ki a sütőből és még melegen emeljük le a kekszeket széles élű késsel vagy fém spatulával tálcára vagy deszkára. Egy perc alatt kihűlnek és dobozolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3692
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Ajánló

A rizsliszt könnyebben emészthető mint a búzaliszt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi kekszként is megfelel. Mézeskalács fűszerkeveréket is használhatunk vagy csereberélhetjük a fűszereket ízlés szerint. Bevonhatjuk cukormázzal, csokimázzal, díszíthetjük sütés után, mint a kézműves mézeskalácsot. Mindez glutén nélkül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek