r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horandra
Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótatésztához

Krémhez

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótatésztához

Krémhez

Összesen 1623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótatésztához

Krémhez

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 1623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Piskótatésztához

Krémhez

Elkészítés

Piskótatésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat a porcukorral, robotgéppel fehéredésig verjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.
  2. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a forró vizet, a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd legvégül, óvatosan a felvert tojásfehérjehabot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön meg!
  3. Sütőpapírral kibélelt, nagy, keskeny peremű tepsiben elsimítjuk a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, majd 15-20 perc alatt megsütjük!
  4. Ha megsült, én úgy szoktam készíteni, hogy mindjárt, forrón, lehúzom róla a sütőpapírt, és azzal együtt tekerem fel, közvetlenül azután, hogy kivettem a sütőből, ez fontos, hogy még forrón legyen feltekerve! Megvárjuk, míg kihűl.

Krémhez

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A Cocomasban kis lángon felolvasztjuk a csokit, ha a csoki felolvadt, beletesszük az előzőleg hideg vízbe beáztatott zselatinlapot.
  2. Ha ez is felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és várunk, hogy kicsit hűljön.
  3. Ha a piskóta kihűlt, betöltjük a krémmel, feltekerjük, és kicsit várunk, 1 óra múlva már szeletelhető is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2643
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs
Horandra 42 recept

Mostanában sokszor sütöttem piskótatekercset, de általában lekvárral töltöttem meg, most valami mást szerettem volna készíteni, és ezt a krémet már más sütiben is felhasználtam, és azzal is nagyon finom lett!

Hozzávalók

Piskótatésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek