r
Nosalty Logó

Gibanyica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Gibanyica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Összesen 977 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Összesen 3903 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Összesen 214 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.5 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2030 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4696 micro
Összesen 977 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6470 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    2996 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18783 micro
Összesen 3903 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Elkészítés

gibanyica összeállítása

  1. A tojásokat a kétféle túróval és a joghurttal simára keverjük, hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát, a 0.5 dl napraforgó olajat és a sört.
  2. A spenótot megmossuk, majd leforrázzuk és leszűrjük. Hozzákeverjük az előzőekben elkészített túrós masszához.
  3. A tepsit kiolajozzuk, és kibéleljük 3 réteg réteslappal.
  4. A maradék réteslapból 2 db-ot félreteszünk, a többit kissé meggyűrve beleforgatjuk a masszába, amit beöntünk a tepsibe.
  5. Befedjük a félretett réteslapokkal, amit egyenként alaposan megkenünk olajjal.
  6. Előmelegített sütőben 200 C fokon szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x38x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2809
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bereznay Tamás receptje tetszett meg, amit kicsit saját igényeinkhez igazítva készítettem el családom legnagyobb megelégedésére.

Hozzávalók

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Címlapról ajánljuk

További cikkek