r
Nosalty Logó

Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

Köret

Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

Köret

Összesen 2644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

Köret

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    12274 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    5458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    36822 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2348 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A hús

Köret

Elkészítés

A hús

  1. A narancs héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra felszeljük.
  2. A narancs levébe feltesszük főni a gesztenyét kb. 10-15 percre. Ha megfőtt, durvára vágjuk.
  3. A szőlőt is kettévágjuk, magjait kiszedjük, majd még kisebb darabokra vágjuk. Elkeverjük a gesztenyével. Kevés panko morzsát és egy kis tojást keverünk hozzá.
  4. A kacsacomb bőrét fellazítjuk, alá töltjük a tölteléket. Kívülről sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer-keverékkel, és tepsibe tesszük. Alá öntjük azt a kevés narancslevet, ami megmaradt a gesztenye főzéséből.
  5. Fóliával lefedve 120 fokos sütőbe tesszük, és puhára sütjük, majd a fóliát levéve feltekerjük a hőt, és megpirítjuk a kacsabőrt.

Köret

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal, majd juharsziruppal bemasszírozzuk a kezünkkel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet hintünk rá, és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4763
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb
Évi néni 1830 recept

Csak úgy jött a hangulat.

Hozzávalók

A hús

Köret

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek