r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta töltelékével sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szmarti
Gesztenyetorta töltelékével sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Omlós tortalap

Töltelék

Összesen 373 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Omlós tortalap

Töltelék

Összesen 4466 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Omlós tortalap

Töltelék

Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 373 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.9 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 4466 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Omlós tortalap

Töltelék

Elkészítés

Omlós tortalap

  1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, és belekeverjük a tojássárgát.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport (2 csipetnyit, azaz kb. fél teáskanálnyit), és gyorsan összegyúrjuk a vajas masszával.
  3. Letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és ennek megfelelő méretűre nyújtjuk a tésztát, megszurkáljuk kicsit. 10 percig elősütjük.
  5. Nem szükséges peremet hagyni a tésztalapnak, mert a töltelék minőségét nem befolyásolja, ha az érintkezik a tortaformával (és ez a vajas tészta amúgy is lágy, nehezen áll meg sülés közben).

Töltelék

  1. A gesztenyemasszát villával összetörjük, és összekeverjük a puha vajjal és a két tojássárgával. Ízlés szerint fahéjat is lehet beletenni, ennek a mennyisége elmehet akár 2 teáskanálig is.
  2. Négy tojásfehérjét kemény habbá verünk úgy, hogy apránként adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrokat. (Cukor nélkül kezdjük a habverést, és az első kanál cukrot csak akkor adjuk hozzá, amikor már elég habos a tojásfehérje.)
  3. A felvert habot szintén apránként, óvatosan belekeverjük a vajas gesztenyemasszába.
  4. A tölteléket az elősütött lapra simítjuk, és mérsékelt tűzön további kb. 50 percig sütjük.
  5. Ha megsült és langyosra hűlt, meglocsoljuk rummal. Porcukorral vékonyan meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1156
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Ajánló

Nagyon finom torta, de nem a legmutatósabb küllemű, nem alkalmas pl. arra, hogy születésnapi tortaként kidíszítsük és gyertyát tegyünk rá. A nagy nedvességtartalmú töltelék sülés közben óhatatlanul megreped itt-ott, de a porcukros beszórás, ezt a szépséghibát elfogadhatóan eltakarja - nálam még nem reklamált a család ezért.  NAGYON FONTOS legalább egy teljes nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az omlós tésztalap magába szívhassa a töltelék pompás aromáját. A tortalap elősütését érdemes úgy időzíteni, hogy lehetőleg azonnal rá lehessen kenni a krémet. Ehhez nálam az vált be, hogy a tésztalapot akkor teszem a sütőbe, amikor a töltelék 1. fázisával megvagyok.  Mi nem szeretjük a túl cukros ízt, édesszájúak tehetnek a tésztalapba és a töltelékbe is 2-2 dkg-al több cukrot. Porcukros szórás helyett olvasztott csokoládéval is leönthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyetorta töltelékével sütve
szmarti 6 recept

Családi ünnepeinken szinte mindig elkészítem ezt a finom süteményt.

Hozzávalók

Omlós tortalap

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek