Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes

Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti a gesztenyés sütiket. Igyekszem mindig valami újdonsággal meglepni. Most ez sikerült.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A habkrémhez

ajánlat

A krém önmagában, némi meggy hozzáadásával igazi könnyű édesség. Nem túl édes és egyáltalán nem tömény. Ráadásul villámgyorsan kész.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját (egyenként), a sót, a vaníliás cukrot és végül a keményítővel elkevert lisztet.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, porcukorral és egy csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a gesztenyemasszát és a rumot.
  5. A piskótát 3 részre osztjuk, megkenjük a krémmel.
  6. Ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 871
elküldve: 2
receptkönyvben: 176
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes gesztenyetorta, könnyű gesztenyés piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

541
tojás 6 db
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 2 evőkanál
1 csipet
finomliszt 14 dkg
étkezési keményítő 6 dkg
gesztenyemassza 500 g
habtejszín 4 dl
habfixáló 2 csomag
rumaroma 15 ml
mascarpone 250 g
porcukor 3 ek
meggy 5 dkg