Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes recept

Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti a gesztenyés sütiket. Igyekszem mindig valami újdonsággal meglepni. Most ez sikerült.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek víz
  • csipet só
  • 20 dkg lisztkeverék - 1/3 rész keményítő , 2/3 rész liszt

A habkrémhez:

  • 2 cs gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs habfixáló
  • fél rumaroma
  • 1 kis doboz (250 g) mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • ízlés szerint meggy


 

ajánlat

A krém önmagában, némi meggy hozzáadásával igazi könnyű édesség. Nem túl édes és egyáltalán nem tömény. Ráadásul villámgyorsan kész.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes gesztenyetorta, könnyű gesztenyés piskótatorta

elkészítés

  1. Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját (egyenként), a sót, a vaníliás cukrot és végül a keményítővel elkevert lisztet.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, porcukorral és egy csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a gesztenyemasszát és a rumot.
  5. A piskótát 3 részre osztjuk, megkenjük a krémmel.
  6. Ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 968
elküldve: 2
receptkönyben: 163
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Herdia

Mióta szakács: 2011.04.30.
9 recept

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.