Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes recept

1 adag
545
kcal
Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti a gesztenyés sütiket. Igyekszem mindig valami újdonsággal meglepni. Most ez sikerült.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A habkrémhez

ajánlat

A krém önmagában, némi meggy hozzáadásával igazi könnyű édesség. Nem túl édes és egyáltalán nem tömény. Ráadásul villámgyorsan kész.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes gesztenyetorta, könnyű gesztenyés piskótatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját (egyenként), a sót, a vaníliás cukrot és végül a keményítővel elkevert lisztet.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, porcukorral és egy csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a gesztenyemasszát és a rumot.
  5. A piskótát 3 részre osztjuk, megkenjük a krémmel.
  6. Ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 211
elküldve: 2
receptkönyben: 166
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Herdia

Mióta szakács: 2011.04.30.
9 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
545