Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta
Gesztenyetorta
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor elkészíthető, mivel gyorsfagyasztott gesztenyepüré mindig van a hűtömben.
Jó vendégváró, mert a hűtőben 2-3 napig is friss marad.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Tálaláskor tejszínhabot kínálok mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés süti, gesztenyekrémes torta, tejszínes gesztenyetorta

elkészítés

  1. A  tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel a legmagasabb fokozaton felverjük.
  2. A lisztet, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felvert tojásokba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben 200 fokon 5 percig, majd 175 fokon további 10 percig sütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény  habbá vert tejszínnel lazán elvegyítjük.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy kevés krémmel pedig bevonjuk a tetejét és csokoládé reszelékkel megszórjuk.

  • költség: 1290 Ft
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 142 250
elküldve: 10
receptkönyben: 1 224
elkészítve: 15/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (63)

Browney
Browneyp, 2013-05-31 16:24

Ismét megcsináltam ezt a tortát,most graham lisztből.A piskóta továbbra is könnyű,habos,de sajnos épphogy félbe el tudtam vágni, nagyon vékony lett,nem jött fel olyan szépen.A tortaforma oldalán látszik,hogy magasabb volt,de visszaesett.Ez természetesen nem a recept hibája,egyszer már átment a teszten mikor háromszoros mennyiségből csináltam,nagyon finom,tökéletes!

nagytniki
nagytnikiszo, 2013-05-11 17:10

épp most készítem gluténmentes, diabetikus változatban :)
remélem jól sikerül!! :)

Floriana
Florianasze, 2013-02-20 20:58

Kedves Klári,

24-26 cm átmérőjű tortát szeretnék sütni a recepted szerint. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen formában kell megváltoztatnom az arányokat?

Előre is nagyon köszönöm!

hajdina
hajdinaszo, 2012-03-17 10:32

Ugye jól gondolom, hogy nem keresztbe kell elvágni a piskótát, mint általában a tortáknál, hanem a 2-3 centi vastag, normál sütőtepsi méretű lapot kell harmadolni, és ezeket egymásra pakolni? Az eredmény egy kb 10*30-as téglalap kell legyen?

Era.
Era.v, 2012-01-15 09:47

Megpróbáltam megsütni így a piskótát, de szerintem a megadott sütési idő nagyon rövid, ennyi idő alatt nem sült át a tészta! Újra megpróbálom, de legalább 40-45 perc sütési idővel számolok, nem akarok újra 6 tojást elpazarolni!

moncsicsi83
moncsicsi83szo, 2012-01-14 22:57

Nagyon nagyon jól néz ki ez a süti, felkeltette az érdeklődésemet. Lehet jövőhéten megsütöm.
Hú, lehet hülyeséget kérdezek, de ha 2 dl tejszínt rakok bele krémbe, az már nagyon sok? Mindig azzal vagyok bajban, hogy mit csinálhatnék a másik felével a tejszínnek, mert ugye 1 dl-s kiszerelésben nincs :(

NLinda
NLindap, 2012-01-06 16:57

Kedves Klári!

Nagyon sok hozzászólást elolvastam, így kedvet kaptam a tortádhoz. Egy valamit azonban sehol nem találok. A töltelékhez mennyi vaj kell? Azért fontos, mert a vajkrémes tortákat nem szeretjük! A tejszín dominál, ugye?
Köszönöm: N. Linda

vaksi
vaksik, 2012-01-31 12:54

Szia NLinda!

Látom, nem kaptál még választ a recept gazdájától.
Isteni könnyű lesz a krém, egyáltalán nem túl vajas. Szerintem csak nem vetted észre, hogy a hozzávalók listáját lejjebb lehet görgetni, ugyanis a vaj a lista végén szerepel. 10 dkg vaj kell bele. Nagyon jó ez a recept, én már többedjére fogok nekiállni hamarosan. A legszuperebb, legkönnyebb állagú piskótarecept, amivel valaha is találkoztam. Csak a 20 perc keverésen nem szabad spórolni.

kovesine
kovesinecs, 2011-12-01 15:19

Megcsináltam a fiam szülinapjára követve az utasításokat és az egész család azt mondta, hogy még ilyen finomat nem ettek. A tészta íze nekem a bolti piskótáéra hasonlít, sőt finomabb. Egy szóval köszönöm a receptet nagyon nagy sikere lett.

Szememfénye
Szememfényesze, 2011-11-30 15:03

Kedves Klári!
Köszönöm a receptet,az imént fejeztem be a "díszítést".Isteni finom lett a piskóta és a krém is,igaz hogy az utóbbi sajnos összeesett miután kinyitottam a sütőt:(De annak ellenére biztos vagyok benne,hogy el fog fogyni!:)A kisfiam könyökig krémes,még mindig a tálat nyalogatja :)
Üdvözlettel,Kitti

dorisa
dorisaszo, 2011-11-26 15:59

A torta elkészült,nagyon-nagyon fincsi lett,bár az arányokkal én sem vagyok kibékülve,igy egy kicsit tettem-vettem el belőle,de a végeredmény mindenképp fenomenális!!!!Ajánlani tudom mindenkinek.Köszönöm!Üdv.

Browney
Browneysze, 2011-11-09 21:36

Sülnek a piskóták....ugyanis nem 6,de még csak nem is tizenpár főre készül a torta,így háromszoros mennyiséggel dolgozom,óóriás torta lesz:) Remélem sikerül is,meglepetés lesz az ünnepeltnek,és nem szeretnék lebőgni 30ember előtt,ezért választottam ezt a tuti receptet,mivel mindenki nagyon dícséri.Nem sütöttem még gesztenyés sütit,de az ünnepeltnek ez a kedvence,szorítsatok!

ildike.ecser
ildike.ecserv, 2011-11-06 10:59

Sziasztok! Ezt ma kipróbálom! A gép már 15 perce keveri, még egy kicsi ... és megvan a 20 perc. :)
Arra csak én gondoltam, hogy a robotgép tartozéka egy állvány is? Vagy másnak nincs ilyen állványa, amibe bele lehet tenni a habverőt és megoldja magától a dolgot? Használjátok, nagyon praktikus, főleg ennél a receptnél!
Remélem, segítettem annak, aki sokallja a 20 percet!
Üdv: Ikó

Klári
Klárisze, 2011-07-27 17:04

Kedves Luca!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett a krém.
Üdv.: Klári

Lucaaa
Lucaaasze, 2011-07-20 14:41

Kedves Klári!
Múlt héten ez volt a szülinapi tortám. Nagyon-nagyon finom volt! Mivel vendégek jöttek, és mivel ez volt életem első, teljesen önállóan készített tortája, ezért a tésztájának hagyományos piskótát sütöttem. Biztos, ami biztos alapon, de legközelebb kipróbálom így is. Isteni az a gesztenyés krém! Köszönöm a receptet!
Üdv: Luca.

Klári
Klárics, 2011-06-30 12:50

Köszönöm a kedvező visszajelzéseket, nagyon örülök a sikereiteknek.
Üdvözlettel: Klári

vaksi
vaksih, 2011-06-27 23:20

Életem első piskótája, ami SIKERÜLT!!! (12 éves háziasszonyi tapasztalattal a hátam mögött, most sütöttem előszőr habkönnyű, levegős, puha, szép magas, és nem száraz piskotát.)
Pedig nem is vertem 20 percig, kb. 12-13 percnél föladtam, annyira elfáradt a kezem. Elég nehéz a keverőgépem, igaz, hogy az átlagosnál nagyobb teljesítményű is, 500 Wattos.
Nagyon, nagyon jó recept, akinek nem sikerült, hát nem is értem, hogy miért. Én ezentúl mindig e szerint a recept szerint fogom készíteni a piskótát, az tuti.
Ezzel a gesztenyekrémmel isteni finom.

M.Viki
M.Vikip, 2011-05-13 21:41

Finom lett, nagyon laza lett a tésztája ezért csak 2-be tudtam elvágni, de minden esetre így is sikerült :)
a tetejére reszeltem csokit.szép lett.

Klári
Klárics, 2011-04-28 13:57

Kedves " Lara258 "
Igazán nem tudok neked tanácsot adni, próba szerencse alapon csináld meg. A legmagasabbnál egy
fokozattal lejebb kezdjed és 5 perc után vedd még egy fokozattal lejebb és úgy süsd készre. Amikor a
tűpróbát csinálod akkor meg is fordíthatod a tepsit.
Üdvözlettel: Klári

Lara258
Lara258szo, 2011-04-23 16:09

Azt szeretném kérdezni, hogy a tésztáját akkor is meg tudom-e rendesen sütni, ha az én sütőm viszonylag elég rossz, a hőfok nem igazán állítható, a szabályzónál csak bejelölt csíkok vannak, fok nincs odaírva (mint az órának a számlapja). Ráadásul bentebb a sütő jobban éget, mint az ajtónál, ezért a tepsiben sütött tésztát fél időnél mindig meg kell forgatni, különben nem egyenletesen sül.

Szóval, ilyen körülmények között is elkészíthető a piskóta tészta? Mert őszintén, mivel úgy tudom, piskótánál az ajtót nem szabad kinyitni, ezért félek ennek nekiállni.

És ilyen sütővel mennyi ideig süssem?

Köszi a választ!

Norcimorci
Norcimorcip, 2011-02-18 00:11

A piskótatekercshez hasonlóan ez is egy tuti recept, és a 20 perces tojásverést leszámítva gyorsan megvan:) Én nagyon szeretem a jó krémes sütiket, ezért miután a hozzászólásokat olvastam úgy gondoltam, hogy kicsivel több krémet készítek hozzá. Mindennek az 1,5 szeresét vettem, és így a teljes tortát be tudtam vele fedni. Köszi a receptet!:)

rony87
rony87sze, 2011-02-16 11:45

Én ma készítettem el a tortát,és nagyon ízlett nekünk. A tésztát az én általam tanult piskótából csináltam,de a krém az isteni finom volt. Legközelebb,majd ez a tésztát is kipróbálom:D

Klári
Kláriv, 2010-11-28 17:46

Szia " Rosalia zambo"
Nagyon szívesen.Örülök, hogy megcsináltad és jól sikerült.
Üdvözlettel: Klári

Rosalia  zambo
Rosalia zamboszo, 2010-11-13 20:12

En nem vagyok egy nagy suto "sajnos",de ezt olyan egyszeru meg csinalni ,es nagyon nagyon finom,so nagyon szepen koszonom a recepit.

kedveske
kedveskesze, 2010-11-03 10:03

Tulajdonképpen ez csak egy piskóta, gesztenyés krémmel. Nem kell hozzá nagy valami. Legközelebb csinálj egy 6 tojásos piskótát ahogy szoktad, legfeljebb reszelsz bele kis citromhéjat. Valóban bármikor elkészíthető, ha van otthon gyorsfagyasztott gesztenyepüré, mert azt nem kell ízesíteni se nagyon. Úgyis elég, ha csak a keményre vert tejszínt kevered hozzá, csak akkor inkább 2 dl kell. De nem lesz vajas.

Nicollette
Nicollettesze, 2010-09-29 10:15

Szia!

Megcsináltam a sütidet és ISTENI lett az íze:)))))...sajnos csak az íze....kinézetre nem lett olyan,mint a Tied. Betartottam a receptet,20 percig géppel kevertem,még örültem is,hogy milyen sok...beraktam a sütőbe...mégjobban feljött,majd amikor kisebbre raktam gyakorlatilag fél centi "magas" lett....tiszta ideg voltam....még ketté sem tudtam vágni...de rákentem a tetejáre a krémet és reszeltem rá étcsokit és így is elfogyott!!!! Nagyon finom az íze a piskótának is,de amikor megláttam,hogy össze van esve,bántam,hogy nem hagyományos piskótát sütöttem...:(

PainKiller
PainKillercs, 2010-07-15 16:48

Hm... Megpróbáltam hát megcsinálni!
Sikerült :)
Istenien finom lett már maga a piskóta!
Tudni kell, hogy nekem soha nem sikerül a piskóta, hogy miért nem tudom :D
A lényeg megnyalta édesanyám mind a 10újját... :) velem együtt :)

t.bernadette
t.bernadetteszo, 2010-06-12 16:22

Bocsánat, azt figyelmen kívül hagytam, hogy egyben veri fel a tojást. Így érthető a 20 '. Bár én tuti szétszedném inkább, nekem kevésbé macera, mint ennyi ideig állni fölötte :-)

t.bernadette
t.bernadetteszo, 2010-06-12 16:17

Nem próbáltam, de nem értem a problémát a tésztával. Ha lusta vagyok méricskélni, mindig így készítem a piskótát (ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt). És nem kutyulom 20 percig. De úgy is hibátlan. Igaz, én a lisztet szoktam púpozni és a cukrot laposan (kristály). El se tudom képzelni miért nem lett jó.

erikaeger
erikaegerp, 2010-06-11 16:15

a 15.41 es hozzászolásom nem ide készült nemtudom hogy került ehez a recepthez bocsika

erikaeger
erikaegerp, 2010-06-11 15:41

a tojáshab keménysége is nem attol hogy mennyi ideig kell verni, hanem, ... milyen friss a tojás, mennyire hideg a tojás, és hogy mivel vered fel...nem idökérdése..ha felforditod az edényt amiben verted és nem esik ki a hab akkor jo...ennyi..

Gargoyle
Gargoylep, 2010-06-11 15:53

Szia Erika!
Köszönjük, mi is tudjuk, hogy mitől jó a hab, de itt nem tojásfehérjéről van szó, hanem egész tojásokról, ami egészen más.
Ennél a receptnél, attól függ, hogy meddig vered. Egyszerűen azért, mert ennyi kell neki. Nyilván nagyban segít, ha friss a tojás, de ha ezt itt nem vered elég ideig, akkor a frisssel sem fog sikerülni. Próbáld ki és meglátod.
Eszter

erikaeger
erikaegerp, 2010-06-11 10:09

azért ekkora baromságot nem kéne irni hogy tescos tojás miatt nemsikerült, nagyon soxor veszek tescoba tojást és érdekes modon mindig sikerül minden, ha még azt irod hogy a liszt miatt nemsikerül aláirom mert legnagyobb köze a liszt minöségének van általában egy süti sikerében is..

seteluas
seteluasv, 2010-05-09 19:40

Ma készítettem el és nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet! Nálam nádporcukor volt, és tejszín helyett zabtejszín (természetesen nem verte fel habbá, de amikor összekevertem a krémet, mégis nagyon habos és kenhető volt). Sajna, én nem érzem pár napja az ízeket, de 2,5 éves lányom igencsak el akarta pusztítani az egészet :) Szóval, biztos nagyon finom lett :)

kh
khh, 2010-04-26 11:09

Gyakran sütök én is gesztenyetortát,ez egy igen finom recept,a krém is könnyű!!!!!
A tojásrántottát sütőknek tudom ajánlani,hogy a piskótához válasszák szét a tojást!Kemény habbá verve,csipet sóval,jól lehűtött tojásnál tuti a siker,még sütőpor sem kell bele..Persze ez a klasszikus módszer valamivel
körülményesebb,mint a receptbeli.Üdv.:Hajni

Solomaier Maria
Solomaier Mariasze, 2010-04-14 21:22

Szuper finom,annyit módosítottam ,hogy a piskotát csak egyszer vágtam el,és a krémhez 2 dl tejszint
adtam.
Kösz a receptet Marika

Rókyca
Rókycak, 2010-03-16 22:39

Sziasztok! Én elkészitettem a tortát igaz dupla ennyi krémmel. Szerintem 250g nagyon kevés. Nagy sikere volt és még én is kétszer ettem belőle pedig eddig utáltam a gesztenyét de a tejszín csodát tett vele! A piskóta is tökéletes és egyszerű. Köszönöm a receptet.

Palhalmi Vali
Palhalmi Valics, 2010-02-25 16:00

Mesés lett! Valóban jót tett neki a 20perces habverés!
Kicsiknek,nagyoknak is nagyon ízlett...Köszi!

liska éva
liska évap, 2010-02-19 19:46

szia klári köszi a receptet nagyonjol sikerült ezt máskoris elkészitem

anys
anysszo, 2010-02-06 19:15

Sziasztok!Valentinnapi tortának csináltam ma először!Nekem jól sikerült!Azt hiszem a kedvencem!Gyors és fincsi!Sikerem volt vele!Kezdő vagyok a sütésbe!

etuka
etukap, 2010-01-22 09:11

Sziasztok!
Egy újszülöttnek minden vicc új- alapon: van amikor a tojás a hibás az "omlett állagú" piskótánál! Nekem Tescós tojásból soha nem sikerült; 1 éve nem vagyok hajlandó ott tojást venni!Azóta szinte hibátlan tésztákat tudok "varázsolni"...

bumi
bumiv, 2010-01-10 17:45

Szerintem ez egy jó süti ! Ha piskóta alapot írnak receptbe , úgy szoktam ( 6 tojáshoz), hogy 3 kanál sima liszt, 3 kanál rétes liszt , a lisztet mindig szitálom! Jobb állagú lesz a tészta kevésbé szárad ! Nekem is volt már olyan piskótám ami "rántotta" hangulat lett :-)) de az csak azért, mert siettem,túl izgultam :-)) nem volt jól felverve a hab , vagy amikor összeforgattam nagyon összetörtem a habot ! Szerintem akinek a sima piskóta sütés nem igazán fekszik, csinálhatja vizes piskótából! De ez igazán jól néz ki, és kifogom próbálni!

afitos
afitosk, 2010-01-05 19:31

Jól néz ki, megsütöm mivel nem egy babrás süti, de tényleg kell 20 percig verni a habot,? Én sürün sütök piskótát de 5-8 p. után sem lesz keményebb a hab. Sziaszok. BUÉK!!!!!!

Gargoyle
Gargoylep, 2010-01-22 10:40

Tényleg 20 percig kell verni. Elöször én sem hittem volna, de amikor megcsináltam, nekem is meglepetés volt. Hiszen itt nem a habot kell 20 percig verni !, hanem az egész tojásokat egyben a cukorral. Ès valóban sokszorosára növekszik eközben. Ha ezt betartod, sikerülni fog. Èn már ezt is kipróbáltam és a piskótatekercset is, ami ugyanezzel a módszerrel készül és egy finom habos, könnyü tészta lett belöle.

Kovács Pannika
Kovács Pannikacs, 2009-12-10 16:25

Szeretném megkérdezni: én laktózérzékeny vagyok, mivel helyettesíthetném a tejszint.
Köszönettel: Pannika

Dudika88
Dudika88h, 2010-08-09 12:11

Szia!
Tudom már elég rég kérdezted de talán még hasznosíthatod.
Valamelyik nap láttam a boltba laktóz mentes tejszínt.
Szerintem ugyanolyan az íze mint a simának.
Jó sütögetést.

Dudi

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
490