r
Nosalty Logó

Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Összesen 10680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    572.1 g
  • Telített zsírsav
    273 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4984.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1268.9 g
  • Cukor
    1002 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3574 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 10680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A trüffelkrémet előző nap készítsük el. A tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit. Állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadagoljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
  5. A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük. A vajas krémhez, a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük a trüffelkrémmel.
  6. A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
  7. A marcipánt két fólia között legalább fél cm vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát. A lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszitjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6728
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

Kávé mellé igazi kényeztetés. A trüffelkrém mellett a tésztát is érdemes előző nap elkészíteni, és fóliába csomagolva hűvös helyen tárolni, így sokkal egyszerűbb három lapba vágni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

A lányom egy éves lett, az ő tiszteletére készült ez a két torta. Illetve három, mert volt egy picike, ami csak azt a célt szolgálta, hogy ő magára (és a szőnyegre, az asztalra, az őt csodáló meghatott rokonságra, valamint a macskákra ) kenhesse. Ezt a funkcióját maradéktalanul be is töltötte. Az alapreceptet Tortaimádó honlapján találtam, ezer köszönet érte! A gyurmarcival vigyázni kell, sajnos pl. a fehér teljesen használhatatlan belőle, annyira száraz. Érdemes a lehulló fehér bevonó marcipánnal lágyítani, ha túlságosan morzsálódik.

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek