r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes torta 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-tejszínes torta 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 513 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 6145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 289 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 513 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    383.7 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    2158 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    714 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2528 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 6145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  2. A tojás sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot. A fehérjét pedig habbá verjük egy kanál cukorral, majd a sárgáját is fehéredésik verjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a habhoz, kicsi fokozaton verjük, míg el nem keveredik a kettő.
  4. Majd az olajat is belekeverjük de csak fakanállal kavarjuk, fokozatosan beleszitáljuk a szódabikarbónás lisztet.
  5. Tortaformába sütőpapírt szabunk, és beleöntjük a masszát, majd szép lassan kisütjük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a kakaós tésztát. A lisztet elkavarjuk a kakaóporral, a szódabikarbónával.
  7. A tojás sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot, és fehéredésig verjük gépi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  8. A fehérjét habbá verjük az egy kanál cukorral, és lassabb fokozaton elkavarjuk a sárgájával.
  9. Fakanállal kavarjuk a lassan a beleszitált lisztes kakaóporral.
  10. Majd ugyanúgy teszünk mint előzőleg: tortafomrába tesszük, és megsütjük. Most hamarább megsül, kb. 15 perc alatt.
  11. A hideg habtejszínt felverjük a fixálóval.
  12. A gesztenyét jól kikavarjuk, és kézi habverővel szép simára kavarjuk.
  13. A kihűlt lapokat kettévágjuk, és betöltjük a krémmel. A külsejét is bevonjuk.
  14. Majd rácsra tesszük a tortát, és leöntjük a csokimázzal.
  15. Másnap kiszúrjuk a fondantot fenyőmintával, és azzal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16586
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukáméákhoz készítettem karácsonyra ajándékba. Az egész családnak nagyon ízlett.

Hozzávalók

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek