Gesztenyés-tejszínes süti recept

Gesztenyés-tejszínes süti
Gesztenyés-tejszínes süti
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit tovább fejlesztett kapott recept. Munkatársaim kedvence. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor (én most enélkül készítettem)
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 evőkanál liszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos gesztenyés, vaníliapudingos-gesztenyés süti, tejszínes-gesztenyés süti

elkészítés

  1. A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén a tojáshabot. Kivajazott és lisztezett nagyméretű gáztepsiben közepes lángon megsütjük.
  2. Krém: a pudingot megfőzzük a 3 dl tejben. Miután kihűlt, géppel kikeverjük.
  3. A margarint kikeverjük a porcukorral, ezután mehet a pudingba. A végén mehet bele a két gesztenyekocka és a rumaroma. (Géppel szoktam kikeverni, míg sima krém állagú nem lesz.)
  4. Ezt vastagon rá kell kenni a tésztára, tetejére tejszínhab. Nagyon finom, és elég sok lesz belőle. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 162
elküldve: 1
receptkönyben: 103
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kissvirag

Mióta szakács: 2012.02.24.
3 recept

Hozzászólások (1)

lacafaca78
lacafaca78szo, 2013-01-12 21:31

Elkészült ma ez a süti. Tejszínhabba ment egy kis habfixáló, tetejére díszítő csoki dara (nálunk egérszar):-). Szépen lehet szeletelni is és finom.

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
466