r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Összesen 444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Összesen 2658 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Összesen 178 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2658 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a liszttel, sóval és kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Serpenyőben kevéske zsírt hevítünk minden palacsinta előtt, vékony palacsintákat sütünk. A hab miatt elég száraz, törékeny lesz a tészta, még forrón takarjuk le egy konyharuhával, úgy megpuhul annyira, hogy majd rétegezni tudjuk.

A töltéshez

  1. A tejfölt a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a tejszínnel kikeverjük.
  2. Egy tűzálló tálban vagy nagyobb tortaforma kizsírozott alján elkezdjük rétegezni a palacsintát, akár kettesével is, ha igen vékonyra sikerült sütnünk őket.
  3. Tehát palacsinta, arra gesztenyepüré, amennyire lehet, elkenve, majd meglocsoljuk a tejföllel, aztán megint palacsinta, stb. Palacsintával zárjuk a sort.

A habhoz

  1. A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük, majd bevonjuk vele a palacsintarakást, az oldalán is.
  2. Előmelegített sütőben pirosasra sütjük. A hab finom ropogós lesz a külsején, belül pedig puha krémes lesz még a palacsinta is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1739
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 15.

Ajánló

Cukros darált dióval is készíthetjük a gesztenye helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A jó házikonyha című klasszikus könyvből való a recept, de ott diós töltelékkel szerepel. Talán csak a tudat miatt, de gesztenyével is valahogy diós ízű lett. Nagyon finom!

Hozzávalók

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek