r
Nosalty Logó

Gesztenyés méteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Gesztenyés méteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9611 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    4416 mg
  • Nátrium
    2047 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.8 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    746 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3602 micro
Összesen 6569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
  3. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
  4. Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  5. 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.

A barna tésztához

  1. A barna tésztához is elkészítjük a piskótát, és kisütjük. (A liszttel együtt tesszük hozzá a kakaóport.)

A krémhez

  1. A kész, ízesített gesztenyemasszát a tejszínnel kikeverjük. (Ha a massza nem elég édes vagy rumos, tehetünk még hozzá porcukrot vagy rumot.) Ha az állaga nem elég krémes, adhatunk még hozzá tejszínt, a lényeg, hogy kenhető legyen. Ételfestékkel beszínezzük.
  2. A tésztákat felvágjuk, és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2180
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gesztenyés változatot csak most próbáltam ki, és a család szerint jobb, mint az eredeti puncsos változat. A tészta saját kísérletezés eredménye, mert nagyon utáltam, hogy mindig kirepedt. Ez nekem soha nem reped ki, és finom puha.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?