r
Nosalty Logó

Gesztenyés-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Összesen 7145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.6 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2256 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Elkészítés

A zöld tésztához

  1. Először a zöld tészta alapanyagait tesszük bele az edénybe, és kézzel alaposan összedolgozzuk, a legvégén fokozatosan hozzáadva a tejet, és ha egybeálló, de formázható masszát kapunk, készen van.
  2. A gesztenyemasszát felolvadás után összetördeljük, és hígabb masszát keverünk belőle.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, egy kis tálban, gőz fölött megolvasztjuk a margarint, beletörjük az ét tortabevonó kockáit, a víz alatt levesszük a lángot. Ügyeljünk, hogy a tálka ne érjen a vízbe. Állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokita margarinnal elkeverve.
  4. Egy hosszúkás téglalap alakú jénait sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen elsimítjuk benne azöld tésztát, rá a gesztenyés réteget, ezt is elegyengetjük, és a langyosra kihűlt csokimázat is ráöntjük a tetejére, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
  5. Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, mert így áll össze, és szépen szeletelhető lesz, ráadásul a csokimáz megdermed a tetején.
  6. Ha letelt az idő, kivesszük, és éles késsel felszeleteljükkockavagy téglalap alakúra.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1723
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a nagyon ízletes Kekszes zöld süti továbbgondolása, annyiban lett módosítva, hogy gesztenyemassza van a kakaós réteg helyett. Így kevésbé édes, az ízek remekül harmonizálnak így is. Gesztenyemasszát krémesebbé lehet tenni egy kis tejjel felkavarva, legtöbbször felezni szoktam a mennyiséget, így egy kis jénaiban könnyen elfér az édesség. Valamint meggyel lehet még ízesíteni, belekeverve a zöld tésztába, ettől sokkal ízletesebb lesz.

Hozzávalók

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek