Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól

Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól
Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes, vendégváró falatkák. A tojáshabot akár el is lehet hagyni a tetejéről, és mondjuk csokival nyakon önteni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott formákba tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.
  5. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.

A gesztenyés töltelékhez

  1. A gesztenyés töltelékhez a gesztenyemasszát és a tejszínt egy lábosba tesszük.
  2. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, hozzáadjuk a cukrot, rumot, és az egészet kézi habverővel jól elkavarjuk.
  3. Közepes lángon, 15-20 perc alatt jó sűrűre főzzük, közben többször megkeverjük, mert könnyen odakap.
  4. Ha sűrű, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A kihűlt krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a tojást, és az így kapott tölteléket az elősütött kosárkákba töltjük.
  6. 175 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük és kivesszük hűlni.

A tojáshabhoz

  1. A habhoz a tojásokat egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habos, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és jó keményre felverjük.
  2. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a kihűlt piték tetejére nyomjuk.
  3. A habot karamellizáló pisztollyal kissé megsütjük, vagy visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton néhány perc alatt rásütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kosár, habcsókos kosárka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

651
finomliszt 250 g
porcukor 65 g
0.5 teáskanál
vaj 150 g
tojássárgája 1 db
habtejszín 25 ml
gesztenyemassza 250 g
habtejszín 225 ml
vanília 1 db
cukor 4 ek
rum 2 ek
tojás 1 db
tojásfehérje 2 db
1 csipet
cukor 3 ek