Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-kekszes süti

Gesztenyés-kekszes süti
Gesztenyés-kekszes süti
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik hétvégén nem tudtam, hogy milyen süteményt készítsek, és addig gondolkodtam, és alkottam a konyhában, amíg ez lett belőle. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát összekeverjük a darált keksszel és a vajjal, majd belesimítjuk egy kerek tortaforma aljába.
  2. A két csomag vaníliás pudingporból, cukorból, tejből és az egy darab tojás sárgájából pudingot főzünk, majd ha már egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a vajat is.
  3. Miután teljesen kihűlt, a puding felét a gesztenyés masszára öntjük. Beborítjuk a kávéba vagy rumos tejbe mártott babapiskótával, majd befedjük a maradék krémmel.
  4. A végén felvert tejszínhabbal és a gyümölcsökkel díszítjük.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 208
elküldve: 34
receptkönyvben: 408
elkészítve: 4/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Netta89

Mióta szakács: 2012.07.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés babapiskótás süti, gesztenyés szelet sütés nélkül, gesztenyekrémes sütemény babapiskótával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

721
gesztenyemassza 50 dkg
kekszmorzsa 20 dkg
vaj 10 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
vaj 12.5 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
babapiskóta 15 dkg
feketekávé 2 dl
növényi habtejszín 2 dl
meggy 20 dkg