r
Nosalty Logó

Gesztenyés kakaós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés kakaós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 4750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2613 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 4750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos és kakaós lisztet. Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojások felvert habját.
  2. A masszát két részre osztjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben előmelegített sütőben egyenként 15-15 perc alatt két lapot sütünk.
  3. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük. Belekeverjük a cukrot és a tetszés szerinti rumaromát. A tejszínt egy kis ideig verjük, majd a habfixáló és a zselatin hozzáadásával folyamatos keveréssel kemény habot készítünk. A felvert tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a cukros gesztenyemasszával.
  4. Az egyik megsült tészta tetejére kanalazzuk a gesztenyehabot. Elegyengetjük, majd ráhelyezzük a másik lapot.
  5. A csokoládébevonathoz a csokit vízgőz felett az étolajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a tészta tetejére, és elsimítjuk.
  6. Meleg késsel óvatosan szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19316
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloweenre gesztenyecsókot akartam sütni, de mivel nem találtam elég rémisztőnek, más sütemény mellett döntöttem!:) Így azonban megmaradt a két csomag gesztenyemassza! Csinálhattam volna egy egyszerű gesztenyepürét is tejszínhabbal, de úgy gondoltam, inkább felturbózom egy kicsit a dolgot, és valami "ütősebb" vasárnapi édességet alkotok! Ez lett belőle!:) Nem bántam meg, mert nagyon ízlett a családnak! :):)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?